Στη Βουλή η υπόθεση της Euromedica

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή το δημοσίευμα της «δημοκρατίας», που παρουσίασε για πρώτη φορά το σχέδιο αφελληνισμού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης στην Ελλάδα… μέσα από την εξαγορά των «κόκκινων» δανείων των ιδιωτικών νοσοκομείων από συγκεκριμένα funds.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κάνει αναφορά στην αποκάλυψη της εφημερίδας μας για την εξαγορά μέρους των «κόκκινων» δανείων της Euromedica από το αμερικανικό fund Farallon Capital Management LLC, και συγκεκριμένα από θυγατρική του, που έκανε και τη μοναδική προσφορά σε διαγωνισμό ο οποίος προκηρύχθηκε μέσω της Deutsche Bank Λονδίνου.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά μεταξύ άλλων τον κ. Τσακαλώτο αν είναι νόμιμο να συμμετέχει μόνο ένα fund και να εξαγοράζει τελικά τα «κόκκινα» δάνεια της Euromedica και αν θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο με επιλήψιμο τρόπο να μπλοκάρισε τη συμμετοχή κι άλλων funds στον διαγωνισμό η Τράπεζα Πειραιώς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα