Μιλάνε όλοι, μιλά και η Σπυράκη

Η «πράσινη» Μαρία επιτίθεται στη «δημοκρατία» επειδή την ενοχλούν τα πρωτοσέλιδά της

Υβρεις, μίσος και χυδαιότητες από την αλαζονική διπλοθεσίτισσα εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ!

Η «φωνή» του Mega (της διαπλοκής) με το βαρύ παρελθόν και τις αγκαλιές με τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να φιμώσει όποιον δεν είναι αρεστός και ασκεί κριτικήΗ Θέση μας: Αποκαλυπτικά βιβλία για Σημίτη – Γιώργο

Διαβάστε επίσης:

►Παρέμβαση της εισαγγελέως για το σκάνδαλο Μαρινόπουλου μετά την έρευνα της «δημοκρατίας»

►Ο Eρντογάν αποσύρει τον τούρκικο χρυσό από τις ΗΠΑ! Τι φοβάται;

►Θλίψη! Δεν άντεξε ο Σταματιάδης! Παρασκευόπουλος και Τόσκας έχουν ευθιξία;

►Ο Ελληνας μαραθωνοδρόμος του Βόρειου Πόλου μιλά στη «δημοκρατία»

►Σφακιά: Eφτιαξαν σημαία στο βουνό

►Ερχεται πρόωρο καλοκαίρι. Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Η απάντηση της «δημοκρατίας» στη χυδαία επίθεση από την εκπρόσωπο  (μερικής… απασχόλησης) της Ν.Δ.

Δ εν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιώσει η Μαρία Σπυράκη, πάλαι ποτέ «ντουντούκα» του ΠΑΣΟΚ (όταν ήταν νεαρή στην ΠΑΣΠ) και σήμερα εκπρόσωπος μερικής απασχόλησης της Ν.Δ. (αφού παραμένει και αμειβόμενη παχυλά ως ευρωβουλευτής), ότι η Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε… απέραντο φρενοκομείο, όπως έγραψε η εφημερίδα μας.
Χθες σε ένα παραλήρημα παραλογισμού εξέφρασε δημόσια την άποψη ότι οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι πρέπει να υπηρετούν τα κόμματα και όχι την αλήθεια και τους αναγνώστες.

Με σταλινική αντίληψη, κατάλοιπο, φαίνεται, της διαδρομής της στο «ορθόδοξο» παλιό ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη «δημοκρατία» «δούρειο ίππο του ΣΥΡΙΖΑ», μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν αρεστό το χθεσινό πρωτοσέλιδό της, με το οποίο η εφημερίδα μας ασκούσε κριτική στα ακατανόητα ανοίγματα στελεχών της Ν.Δ. προς τα ορφανά του δήθεν εκσυγχρονιστικού σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι το… άρωμα Βρυξελλών δεν μπόρεσε να της αλλάξει τη νοοτροπία που απέκτησε στα νεανικά της χρόνια και δεν αντέχει την κριτική, θεωρώντας ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να παίρνουν τα ρεπορτάζ τους στο…μαξιλάρι τους όταν δεν είναι αρεστά στην κάθε μορφή εξουσίας.

Συμβόλαιο εξόντωσης

Στο χθεσινό της επίσημο briefing προς τους δημοσιογράφους το βασικό ζητούμενό της ήταν να κατηγορήσει τη «δημοκρατία» και έναν επιχειρηματικό όμιλο, συμπεριφερόμενη σαν να εκτελούσε συμβόλαιο εξόντωσης! Μάλιστα γι’ αυτόν τον σκοπό προχώρησε και σε χυδαιότητες υποστηρίζοντας ότι «οι εκδότες της “δημοκρατίας” τρώνε με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ».
Ετσι δικαιολόγησε τη φράση της «η εφημερίδα είναι δούρειος ίππος του ΣΥΡΙΖΑ» και μάλιστα κάλεσε τους νεοδημοκράτες να μην την αγοράζουν!

Προφανώς ξέχασε ότι και η ίδια (πριν… ανακαλύψει τη Ν.Δ.), όπως και τα εκάστοτε αφεντικά της στο παρελθόν, πάντα είχαν επαφές με υπουργούς και πρωθυπουργούς ως εκ της θέσης τους και στο πλαίσιο των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους. Η απάντηση της «δημοκρατίας» προς την πανικόβλητη Μ. Σπυράκη είναι μία: «Οι πολίτες που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία θυμούνται πολύ καλά τον πόλεμο που έκανε στο κόμμα μέσα από τα παράθυρα του Mega. Οπως θυμούνται ότι λαμβάνει τον παχυλό της μισθό για να τους εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Ποιος είναι Ν.Δ. και ποιος όχι το γνωρίζει καλύτερα ο απλός λαός».

Οσο για την επίδειξη ιστορικής ασχετοσύνης, της θυμίζουμε ότι ο δούρειος ίππος αποτέλεσε τέχνασμα για να κερδίσουν οι Ελληνες τους εχθρούς, που τότε ήταν οι Τρώες. Αυτά για την ιστορία…

Η λασπολόγος του Καραμανλή, που τώρα μοιράζει παραταξιακά πιστοποιητικά

Ο «πράσινος» «βίος και πολιτεία» της Μαρίας Σπυράκη είναι γνωστός στους παροικούντες την (πολιτική και δημοσιογραφική) Ιερουσαλήμ, αλλά η ίδια έχει το θράσος να εμφανίζεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων ως τιμητής της κεντροδεξιάς παράταξης. Ξεχνάει προφανώς ότι ο κόσμος της Ν.Δ. δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου, όπως νομίζουν μερικοί στο Μοσχάτο, που συμπεριφέρονται με όρους παραομάδας, ωθώντας σε επικίνδυνα μονοπάτια τη Ν.Δ.

Ενδεχομένως η μερικής απασχόλησης εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., που ασχολείται με την ενημέρωση και την εκπροσώπηση του κόμματος κατά τον ελεύθερο χρόνο της -διότι συνήθως βρίσκεται στα σαλόνια των Βρυξελλών ως ευρωβουλευτής-, να νομίζει ότι έχει ξεχαστεί ο πόλεμος λάσπης κατά της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, στον οποίο πρωτοστατούσε η ίδια και το MEGA. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα χρέωναν στον Κ. Καραμανλή για να τον ρίξουν. Πού οδήγησαν αυτά τότε, όλοι γνωρίζουμε. Οδήγησαν στην καταστροφική διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και στα Μνημόνια. Καλό θα ήταν, λοιπόν, η Μαρία Σπυράκη να μην μπερδεύει τον ίσκιο με το μπόι της, νομίζοντας ότι διαθέτει το ηθικό ανάστημα να μιλάει εξ ονόματος της παράταξης και να μοιράζει παραταξιακά πιστοποιητικά. Πότε και από πού τα απέκτησε η Μαρία Σπυράκη;

Στο σύστημα Σημίτη

Η ίδια ξεκίνησε από τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε γραμματέας της ΠΑΣΠ στο Χημικό της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε το σύστημα Σημίτη μια χαρά και δεν είχε κανένα πρόβλημα να «χαριεντίζεται» ως δημοσιογράφος με τα ανφάν γκατέ της πασοκαρίας της εποχής εκείνης, όπως ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Σήμερα ο Ακης είναι καταδικασμένος για μίζες και σκάνδαλα με εξοπλιστικά προγράμματα.
Βεβαίως, αυτό αργότερα δεν την εμπόδισε, ούσα δημοσιογράφος η ίδια, να γίνει και σύμβουλος του τότε Ευρωπαίου επιτρόπου Σταύρου Δήμα. Φαίνεται ότι της έγινε συνήθεια, την οποία τηρεί ευλαβικά μέχρι και σήμερα. Κρατάει τη θέση στην Ευρωβουλή με τις παχυλές αμοιβές και ασχολείται με την ενημέρωση και την εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν βρίσκεται στην Αθήνα.
Η πορεία της στη δημοσιογραφία, άλλωστε, έχει χαρακτηριστεί από το «μαξιλάρι» στο οποίο έπαιρνε μαζί της κρίσιμες ειδήσεις. Οπως το 2011 και το 2012, οπότε παραδέχτηκε εκ των υστέρων ότι απέκρυψε πληροφορίες ότι οι τράπεζες τροφοδοτούνταν με μετρητά από το εξωτερικό εξαιτίας απόσυρσης χρημάτων από τους καταθέτες. Μάλιστα, με θράσος το εμφάνισε και ως «εθνικό της καθήκον» επειδή κινδύνευε το… ευρώ.

Κάπως έτσι η κυρία Σπυράκη κατάφερε να είναι η δεύτερη από τους πολιτικούς με χρέη 700.000 ευρώ, καθώς είχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε δάνεια «μαμούθ», όταν οι τράπεζες είχαν κλείσει τις κάνουλες για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις. Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με βάση το «πόθεν έσχες» οφείλει συνολικά 713.407 ευρώ. Ακόμα δηλαδή και αν όλος ο μισθός της πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων, θα κάνει χρόνια να ξεπληρώσει τις τράπεζες…

Οι χορηγήσεις

Η κυρία Σπυράκη είχε πάρει δάνεια από την Alpha Bank ύψους 160.000 ευρώ και άλλα 100.000 το 2005, όταν εργαζόταν ακόμα ως δημοσιογράφος, 29.882 ευρώ το 2012, 7.837 το 2013 και 1.000 το 2014. Επίσης, δάνεια έλαβε και από την Τράπεζα Πειραιώς, 40.800 ευρώ το 2013, 31.589 και 430.000 το 2014 και 2.619 (υπερανάληψη) το 2015. Το μεγάλο δάνειο, το καλοκαίρι του 2014, όπως είχε αποκαλύψει τότε η εφημερίδα «Παραπολιτικά», το πήρε για να αγοράσει σπίτι στις Βρυξέλλες.

«Προτού καν ορκιστεί ευρωβουλευτής “επένδυσε” στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» σημείωνε η εφημερίδα στο σχετικό ρεπορτάζ. Με αυτό το «βαρύ» πασοκικό βιογραφικό κάποιοι έκαναν τη Μαρία Σπυράκη ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου. Το επόμενο βήμα είναι… βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.!

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα