Καταρρέουν γεφύρια από την κρατική αδιαφορία στο Ζαγόρι

Οργή και θλίψη προκαλούν σε επισκέπτες και κατοίκους του Τσεπέλοβου, του μεγαλύτερου και πολυπληθέστερου χωριού του Ζαγορίου, οι εικόνες εγκατάλειψης που παρατηρούνται στα δύο ιστορικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Τα γεφύρια απείρου φυσικού κάλλους, που αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου και έχουν κλείσει περισσότερους από δύο αιώνες ζωής, έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα Ζαγοροχώρια, οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν να «σφυρίζουν αδιάφορα».

Αποτέλεσμα της προκλητικής αδιαφορίας της Πολιτείας είναι το γεφύρι της Κοβάτσαινας και αυτό του Χάτσιου να αποτελούν μια καθημερινή απειλή για τη ζωή πολιτών και δεκάδων τουριστών που καθημερινά επισκέπτονται το σημείο.

Φωνή βοώντος

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσεπέλοβου κ. Στέργιος Παπιγκιώτης, οι ζημιές στο γεφύρι του Χάτσιου είχαν παρατηρηθεί ήδη από το 2016 και παρά τις εκκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς, δεν υπήρξε αποκατάσταση. «Πλέον, μετά τις αλλεπάλληλες βροχές του περασμένου χειμώνα, το βόρειο βάθρο είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τουρίστες και περαστικοί να διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε φορά που περνούν από το σημείο».

Την ίδια ώρα, στο γεφύρι της Κοβάτσαινας, που έχει χτιστεί από το 1806, υπάρχει υποχώρηση ενός μεγάλου μέρους πλευρικά, το οποίο επηρεάζει τη στατικότητα. «Ζητούμε από την Πολιτεία να επιληφθεί του θέματος ώστε να μη ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις, όπως με την κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, του Θεογέφυρου στη Ζίτσα και της Γκάνας στο Καβαλάρι. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα