Δικαστική έρευνα για τους απατεώνες που λένε ότι «θεραπεύουν» τον καρκίνο

Μηνύσεις για τα αιθέρια έλαια κατά του καρκίνου • Τα χαρακτηρίζει επικίνδυνα ο ΕΟΦΑμεση ήταν η αντίδραση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στην καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη διαδικτυακή σελίδα Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων, που διαθέτει στην ελληνική αγορά διάφορα αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο ΕΟΦ προειδοποιεί το καταναλωτικό κοινό να μην προμηθεύεται και να μη χρησιμοποιεί τα ανωτέρω προϊόντα, διότι είναι δυνητικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Για το θέμα έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη. 

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ σε χθεσινή ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι τα σκευάσματα που διαφημίζονται και διατίθενται στην αγορά για τη θεραπεία ασθενειών από ιστοσελίδες που διαχειρίζεται η εταιρία Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους από τον ΕΟΦ.

Στη Δικαιοσύνη

Οπως αναφέρει, «δεδομένου ότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην εταιρία, ενώ παράλληλα έχει επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη».

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε δημοσιεύσει η «δημοκρατία» στο φύλλο της Τετάρτης 25 Απριλίου, η ιστοσελίδα διαθέτει στην ελληνική αγορά διάφορα αιθέρια έλαια και κηραλοιφές για την ολιστική θεραπεία σοβαρών νόσων, όπως αγγειακές παθήσεις, AIDS/HIV, ηπατίτιδα, νεοπλασματικές παθήσεις, πολύποδας, επιληψία, αυτοάνοσες παθήσεις και παθήσεις ήπατος. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις τιμές κάποιων προϊόντων που διαθέτει στην ελληνική αγορά. Για την ολιστική θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου το προϊόν κοστίζει 207,50 ευρώ και μία κηραλοιφή κρέμα για την οστεοαρθρίτιδα 24 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα