Αυτό που φταίει είναι ο καλός μας ο καιρός!

Με αφορμή την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την ΤουρκίαΑπό τον
Δημήτρη Παπαγεωργίου

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Αυτή είναι η πολιτικά ορθή έκφραση. Γιατί η ροή είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά. Και είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να «σταματηθεί», παρά μόνο να περιοριστεί, και αυτό με πολλή προσπάθεια. Θα ήταν εντελώς διαφορετικό να λέγαμε, παραδείγματος χάριν, ότι άρχισε με νέα δυναμική η εισβολή λαθρομεταναστών στη χώρα μας ξανά.

Αλλά αυτό θα ήταν κάτι κακό, κάτι ρατσιστικό, κάτι που ίσως θα διωκόταν με τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος δεν υπάρχει για να τιμωρεί κάποιον ο οποίος προχώρησε σε κάποιο έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, αλλά για να απειλεί όποιον εκφράζει την αντίθεσή του στις επιλογές των ελληνικών κυβερνήσεων να καταργήσουν στην πράξη την κυριαρχία της χώρας μας και την άσκηση ελέγχου στα σύνορά μας.

Και κανείς δεν φταίει γι’ αυτό, σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε. Δεν φταίει ο Ερντογάν, ο οποίος θέλει να εκβιάσει τη χώρα μας αλλά και τα ευρωπαϊκά κράτη, δείχνοντας ότι μπορεί να προκαλέσει ξανά μεταναστευτική κρίση.
Προς Θεού, δεν φταίνε σε τίποτα ένα σωρό άλλα συστήματα που λειτουργούν παράλληλα. Δεν φταίνε σε τίποτα αυτοί που στα χωριά του Πακιστάν και του Αφγανιστάν ξεσηκώνουν τους νέους της περιοχής μιλώντας τους για τη «γη της επαγγελίας», για τις γυμνές «πόρνες» που θα βρουν στην Ευρώπη, προτρέποντάς τους να μεταβούν σε αυτήν και να την αποικήσουν.

Προς Θεού, δεν φταίει σε τίποτα η βιομηχανία των ΜΚΟ που έχει στηθεί στη γηραιά ήπειρο και απομυζεί κονδύλια προερχόμενα είτε από τους φόρους των Ευρωπαίων πολιτών είτε από ιδιώτες με ατζέντα ή απλά φορτωμένους με ενοχές που δεν τους πρέπουν.

Δεν φταίει φυσικά σε τίποτα και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει μετατραπεί στον καλύτερο πελάτη του Ερντογάν, ο οποίος όποτε θέλει παραπάνω χρήματα από την Ε.Ε. (για να επενδύσει σε σκάφη του λιμενικού του, για παράδειγμα) απλά αφήνει μερικές καραβιές να έρθουν προς εμάς. Δεν φταίει η ελληνική κυβέρνηση που έχει επιτρέψει σε μερικές εκατοντάδες τύπους, προσδιοριζόμενους ως αλληλέγγυους ή ανθρωπιστές (αναλόγως, δηλαδή, εάν είναι αναρχικοί ή αριστεριστές) να σχηματίσουν «φέουδα» στα ελληνικά νησιά. Δεν φταίει η ελληνική κυβέρνηση που στο πλαίσιο μιας συμφωνίας επέτρεψε τη μετατροπή των νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου σε αποικίες του Ισλάμ.

Φταίνε μάλλον οι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Οι κακοί «ακροδεξιοί» κάτοικοι της Μυτιλήνης, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχτούν τη μετατροπή του νησιού τους σε «πολυπολιτισμικό παράδεισο».

Και μπορεί να φταίει και ο… καλός μας ο καιρός. Γιατί, καταλαβαίνετε, επιτρέπει τις «πλεύσεις» με μεγαλύτερη άνεση.

*Δημοσιογράφος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα