ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΕΤΡΑΠΗ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ HOT SPOT

Οι πολιτικές επιλογές στην Ελλάδα, οι γερμανικές κινήσεις και το παράδειγμα από Ουγγαρία - Πολωνία

Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά*

Δημοσκόπηση της εφημερίδας «Bild» τη 14η Απριλίου εμφάνισε το 77% των Γερμανών να κατακρίνει την ανοχή της γερμανικής κυβέρνησης στη δράση των εγκληματικών συμμοριών από τη Μέση Ανατολή και την αύξηση της μετατροπής των γερμανικών πόλεων σε γκέτο τύπου Εξαρχείων, όπου συμμορίες μουσουλμάνων ληστεύουν, ξυλοκοπούν, εξευτελίζουν ή κακοποιούν σεξουαλικά τους Γερμανούς οι οποίοι θα διαπράξουν το λάθος να διασχίσουν την περιοχή τους. 

Ομως, ύστερα από την πρόσφατη επικράτηση στο κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας - Βεστφαλίας του κεντροδεξιού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), η αστυνομία του Εσεν αποφάσισε να αρχίσει την εκκαθάριση των χιλιάδων μελών των 70 τουρκικών και κουρδικών εγκληματικών συμμοριών. Οι μουσουλμάνοι μετανάστες έχουν χωρίσει την πόλη σε ισάριθμες περιοχές ελέγχου, δραστηριοποιούμενοι στους εκβιασμούς, στον τζόγο, στη μαστροπεία, στο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, καθώς και στο δουλεμπόριο.

Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση στη Γερμανία είναι πλέον εκτός ελέγχου, επειδή η ανοχή στην εγκληματικότητα των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή υπήρξε πολιτική επιλογή της αριστερής κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) επί δεκαετίες.
Μπορεί το πολιτικό σύστημα στη Γερμανία να μην είναι τόσο διεφθαρμένο ώστε να παραδίδει εκ νέου τους εγκληματίες στην κοινωνία έπειτα από μια σύντομη παρουσία στις φυλακές, οι Γερμανοί δικαστές όμως, συμπλέοντες με τη γραμμή του πολιτικού ορθολογισμού της κυβέρνησης, αθωώνουν συστηματικά τα μέλη των συλλαμβανόμενων συμμοριτών όταν προσαχθούν στα δικαστήρια. Η μαζική εγκατάσταση σχεδόν 1.000.000 προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή στη Γερμανία, μετά την κατάργηση των ελληνικών συνόρων από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και την παράδοση της Ευρώπης στα μεταναστευτικά ρεύματα, επιδείνωσε την κατάσταση της ανομίας και τη δημιουργία «παράλληλων κοινωνιών», με αποτέλεσμα οι πολίτες -επιτέλους- να αφυπνισθούν στο θέμα του μουσουλμανικού εποικισμού της χώρας τους.

Η αντίδραση των Γερμανών πολιτών είχε ως αποτέλεσμα η γερμανική κυβέρνηση να λάβει την απόφαση να εγκλωβίσει τους μουσουλμάνους μετανάστες στην Ελλάδα, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο μεταναστών (hot spot), στα πρότυπα του Λιβάνου.
Η απόφαση των Γερμανών υλοποιήθηκε με τέσσερα αποφασιστικά και μη αναστρέψιμα μέτρα: Πρώτον, σφράγισαν τα βόρεια σύνορα της χώρας, εγκλωβίζοντας τους εποίκους στην Ελλάδα. Δεύτερον, έφεραν ταχύτατα τη Frontex και το γερμανικό ναυτικό στο Αιγαίο για να καταγράφει τα βιομετρικά στοιχεία των εποίκων, ώστε, αν κάποιοι από αυτούς τύχει και δραπετεύσουν στην Ευρώπη, να απελαύνονται πίσω στην Ελλάδα. Τρίτον, ενθάρρυναν την ενεργοποίηση στην Ελλάδα των ΜΚΟ, με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση των εποίκων στη χώρα μας. Τέταρτον, έδωσαν τις κατάλληλες εντολές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, ώστε το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και ο Στρατός να διευκολύνουν την είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά να εμποδίζουν με κάθε τρόπο την έξοδό τους από τη χώρα.

Η Γερμανία, λοιπόν, καθώς και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, επειδή είναι αδύνατον οι έποικοι να ενσωματωθούν στις κοινωνίες τους. Συνεπώς, είναι λογικό να επιδιώξουν να τους αφήσουν σε μια διαλυμένη χώρα, η οποία συλλογικά αδυνατεί να αντιληφθεί, έστω και στοιχειωδώς, τι της συμβαίνει. Ενα μικρό δείγμα του αποτελέσματος των ενεργειών των Γερμανών είναι η εμφάνιση των πρώτων συμμοριών μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική ή από άλλες χώρες γύρω από την Ακρόπολη, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη ληστεία των αυτοχθόνων και των τουριστών.

Στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο εντοπίζονται και τα κλιμακούμενα επεισόδια μεταξύ των κατοίκων της Λέσβου και των εποίκων που μαζικά συνεχίζουν να καταφτάνουν στο νησί. Σε αντίθεση με τη δημοσκόπηση της «Bild», οι πολιτικές συμπεριφορές στην Ελλάδα δείχνουν ότι είναι δύσκολο η ελληνική κοινωνία να αντιληφθεί τα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών της, ώστε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Επίσης, αδυνατεί να κατανοήσει το λογικό αξίωμα ότι η πληθυσμιακή δεξαμενή του Τρίτου Κόσμου είναι ανεξάντλητη και συνεπώς πρέπει να κλείσει τα σύνορά της αν θέλει να επιβιώσει. Αντιθέτως, οι Ούγγροι και οι Πολωνοί το εμπέδωσαν, αρνούμενοι να παραλάβουν έστω έναν μουσουλμάνο έποικο.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών