Σισμανόγλειο: Στα ράντσα και με έμφραγμα

Ράντσα και φορεία στη μονάδα εμφραγμάτων και την καρδιολογική κλινική παρατηρούνται κατά την εφημερία του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, δημιουργώντας προβλήματα τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζομένους. Οπως καταγγέλλει η ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνση του Σισμανόγλειου διαδραμάτισαν η κατάργηση του 1ου ΙΚΑ Αττικής, καθώς επίσης η υπολειτουργία του «Αμαλία Φλέμιγκ»:

«Στην καρδιολογική κλινική, που διαθέτει 21 κλίνες, αναπτύσσονται 10 ράντσα και στη μονάδα εμφραγμάτων, που έχει 11 κλίνες με 11 μόνιτορ, σε κάθε εφημερία νοσηλεύονται πάνω από 16 ασθενείς. Οι πέντε νοσηλεύονται σε ράντσα και για να βρεθούν τα επιπλέον μόνιτορ γίνεται αγώνας δρόμου από το προσωπικό» αναφέρει η ομοσπονδία.
Εντύπωση, πάντως, προξενεί η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για έναν τοξικομανή που νοσηλεύεται τεσσεράμισι χρόνια στο νοσοκομείο και πουλάει ναρκωτικά!

Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: «Οι εκπρόσωποι του σωματείου του Σισμανόγλειου κατήγγειλαν στον υπουργό Υγείας ότι στη Β’ Παθολογική Κλινική νοσηλεύεται ασθενής επί 4,5 χρόνια! Είναι τοξικομανής και μέσα στην κλινική κάνει διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εξέρχεται του νοσοκομείου, ζητιανεύει, πουλάει ναρκωτικά!».
Για το θέμα η «δημοκρατία» επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Εμμανουήλ Κουταλά, ο οποίος μας είπε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είναι ηλικίας 35-40 ετών, οροθετικός, παραπληγικός και γίνονται προσπάθειες να βρεθεί κατάλληλη δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ για ΑμεΑ ώστε να μεταφερθεί. «Το νοσοκομείο μας έχει μονάδα ειδικών λοιμώξεων και τμήμα του ΟΚΑΝΑ.

Ο συγκεκριμένος ασθενής είναι οροθετικός, επιληπτικός και ανάπηρος σε καροτσάκι. Δεν έχει οικογένεια και, εάν του δίναμε εξιτήριο, τότε θα μας κατηγορούσαν ότι τον πετάξαμε στον δρόμο. Προσπαθούμε μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ να βρούμε μια υγειονομική δομή με ασανσέρ για ΑμεΑ. Εάν τον βάζαμε σε έναν όροφο χωρίς πρόσβαση, τότε θα έλεγαν ότι τον έχουμε έγκλειστο. Είναι σε μονόκλινο δωμάτιο για να είναι ελεγχόμενος από τους φύλακες και να μην ενοχλεί, όσο αυτό είναι δυνατόν. Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν γενναίες προσπάθειες για να τον φροντίσουν. Δεν γνωρίζω εάν πουλάει ναρκωτικά» μας είπε ο κ. Κουταλάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα