Τα «παρτάλια»

Αποδειχθήκατε ανάξιοι να υπηρετήσετε την ελληνική υπηκοότηταΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Τo γεγονός επισημάνθηκε από τον αθηναϊκό Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε την έκταση που του άξιζε. Αναφέρομαι στην αδυναμία (λόγω αποχώρησης των μουσουλμάνων συμβούλων) του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των δύο Ελλήνων κρατούμενων στρατιωτικών του Εβρου, οι οποίοι συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο εν ώρα καθήκοντος: Τη στιγμή που φυλούσαν τα σύνορα της Θράκης. Τα σύνορα της Ελλάδας.

Θα ήθελα να τους είχα έναν έναν μπροστά μου τους περιφερειακούς συμβούλους από τη μειονότητα, οι περισσότεροι εκ των οποίων χαλάνε τον κόσμο αν κατά την εκτίμησή τους υπάρξει ίχνος παραβίασης ανθρώπινου δικαιώματος εις βάρος μέλους μουσουλμάνου στη Θράκη. Θα ήθελα να τους έχω μπροστά μου για να τους πω τα εξής απλά: Εφεξής στο μέλλον δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε για δήθεν παραβιάσεις ατομικών ελευθεριών, ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων για οιονδήποτε κάτοικο της Θράκης. Απαγορεύεται.

Από τη στιγμή που αρνηθήκατε να ψηφίσετε υπέρ συμπολιτών σας Ελλήνων υπηκόων, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο κατά ωμή παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, δεν έχετε δικαίωμα ποτέ μα ποτέ, μα ποτέ, «παρτάλια», να διαμαρτυρηθείτε στο μέλλον για τυχόν «παραβίαση» των ανθρώπινων δικαιωμάτων σας.

Η ιδιότητα του Ελληνα πολίτη αλλά και του εν ευρεία έννοια Ελληνα δημόσιου λειτουργού σάς εξασφαλίζει και την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Εσείς όμως αποδειχθήκατε ανάξιοι να την υπηρετήσετε προκειμένου να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες τρίτων. Μην ακούσουμε ποτέ, λοιπόν, από εσάς ενστάσεις για θέματα ελευθερίας και αυτοπροσδιορισμού. Μόνοι σας απεμπολήσατε το προνόμιο. Η συμπεριφορά σας συνιστά τον ορισμό του πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. απέναντί σας.

Και τα δύο κόμματα στο άκουσμα ότι αρνηθήκατε να ψηφίσετε υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών δύο στρατιωτικών που φροντίζουν την ασφάλεια της χώρας (ο ένας από τους δύο, μάλιστα, ο Κούκλατζης, είναι μόνιμος κάτοικος Εβρου) θα έπρεπε να σας είχαν διαγράψει από τις τάξεις τους. Αλλά φευ! Οι ψήφοι προηγούνται της πατρίδας. Διαγράφουν άλλους με την παραμικρή αφορμή, αλλά κάποιους από εσάς όχι απλώς δεν θα τους τιμωρήσουν, αλλά μελετούν την πιθανότητα να τους εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους.

Οπότε ποια απαίτηση να έχουμε εμείς που παρατηρούμε την ανικανότητα του ελληνικού κράτους (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου είναι η Περιφέρεια) να εκδώσει ένα απλό ψήφισμα συμπαράστασης για τους δύο επίσης υψηλόβαθμους υπαλλήλους στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν συζητώ, βεβαίως, για την αθηναϊκή σιγή ως προς το φαινόμενο της κατάργησης της υπόστασης του περιφερειακού συμβουλίου από μειονοτικούς συμβούλους με την ανοχή των επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν επρόκειτο για τους οκτώ πραξικοπηματίες, θα γινόταν φεστιβάλ υπέρ του κράτους δικαίου. Ενώ τώρα που σύμβουλοι της μειονότητας γύρισαν την πλάτη τους στα παλικάρια από τον Εβρο, σιγά το θέμα για τους «δικαιωματάκηδες», ε;
ΥΓ.: «Παρτάλι» στην τουρκική είναι το παλιό φθαρμένο ρούχο…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα