Σφάζονται στο Κίνημα Αλλαγής για τις εκλογές

Βαβέλ για άλλη μία φορά το κόμμα, καθώς το Ποτάμι εξέφρασε εντελώς αντίθετες θέσεις από τη Φώφη για τις πρόωρες κάλπεςΣφαγή επικρατεί πάλι στο Κίνημα Αλλαγής για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επικεφαλής των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, που συγκρότησαν το νέο κόμμα, διατυπώνουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις για το ζήτημα των εκλογών. 

Με τον τρόπο αυτόν δείχνουν ότι η αποστασιοποίηση του Ποταμιού από τη Φώφη Γεννηματά που ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα» τείνει να λάβει χαρακτηριστικά βαθύτατου εσωκομματικού ρήγματος.

Αν και η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει το αίτημά της για άμεση προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, τονίζοντας ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει», ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει ότι «το Ποτάμι πιστεύει στην ολοκλήρωση των εκλογικών κύκλων» και προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία ή έστω να φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές, τον Μάιο, δηλαδή, του ’19». Οι βουλευτές του Ποταμιού συνεχίζουν, μάλιστα, τις δηλώσεις, στο πνεύμα του Γιώργου Μαυρωτά, ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα για το Ποτάμι οι άμεσες εκλογές. Ο Σπύρος Δανέλλης ανέφερε ότι «δεν είναι εθνικά επωφελές το να σηκώνουμε ζητήματα εκλογών. Η εκλογολογία βλάπτει τη χώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, λίγο πριν από την έξοδο από το πρόγραμμα». Ο Σπύρος Λυκούδης επεσήμανε ότι η πρόταση Γεννηματά δεν συζητήθηκε στα αρμόδια κομματικά όργανα.

Επιθέσεις

Την ίδια ώρα η Φώφη Γεννηματά δέχεται επιθέσεις από την κυβερνητική πτέρυγα. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημείωσε: «Ενιωσα έκπληξη, για τον απλό λόγο ότι είχα λάβει, επίσης, μια επιστολή προ ενός μηνός από την κυρία Γεννηματά, με την οποία ευλόγως, με τρόπο σαφή και μένοντας και επί της ουσίας του ζητήματος, έθετε το ζήτημα μιας έγκυρης έναρξης της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία απαιτεί κάποιους λίγους μήνες για να ολοκληρωθεί σε αυτή τη Βουλή, ούτως ώστε η επόμενη να είναι αναθεωρητική». Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλη αντίφαση» ανάμεσα σε αυτό το αίτημα της κυρίας Γεννηματά και σε εκείνο που είχε θέσει πριν από λίγο καιρό για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Εχουμε μπροστά μας μια σκληρή προεκλογική περίοδο. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, διότι δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές. Εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα. Κάθε μέρα που μένει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ζημιά στον τόπο. Ο κ. Τσίπρας έχει κουραστεί και έχει κουράσει ο ίδιος, διότι έχει τελειώσει πολιτικά».

Την εκτίμηση ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να διχάζει τη χώρα για να διαχειριστεί την ήττα του. Γι’ αυτό είναι καλύτερο οι εκλογές να γίνουν το ταχύτερο» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα