Μάθημα ζωής από έναν αστυνομικό

Αστυνομικός με τεχνητό μέλος σαρώνει όλους τους αγώνεςΑπό την
Κέλλυ Φαναριώτη

Φτάσε όπου δεν μπορείς» είχε γράψει ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Οι τέσσερις αυτές λέξεις είναι η κινητήριος δύναμη του 41χρονου αστυνομικού με προσθετικό πόδι Γεράσιμου Κορδάτου, που έλαβε χθες μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού. Μάλιστα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, του αφιέρωσε τον αγώνα, μετά το τέλος του οποίου του απένειμε τιμητική πλακέτα.

«Ηταν σπουδαία τιμή για εμένα και τον ευχαριστώ θερμά. Εχω συμμετάσχει σε αρκετούς μαραθωνίους τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή τη φορά συγκινήθηκα ιδιαίτερα. Ηθελα πολύ να τρέξω για την αστυνομία και να στηρίξω έμπρακτα αυτόν τον αγώνα που θα γίνει θεσμός. Με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία αποδεικνύει έμπρακτα πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο αστυνομικός από το Αγρίνιο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 41χρονος βγάζει τη στολή του, φορά το αγωνιστικό πόδι του και τρέχει, μια και τον Νοέμβριο του 2016 έγινε ο πρώτος Ελληνας που τερμάτισε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τεχνητό άκρο, στα 42.195 μέτρα, έναν αγώνα με τεράστιο βαθμό δυσκολίας ακόμη και για αρτιμελείς.

«Αυτό που θέλω να πω πρωτίστως στον γιο μου και μετά σε όλον τον κόσμο μέσα από τη συμμετοχή μου σε αγώνες είναι πως δεν υπάρχουν όρια, ακόμη κι αν κάτι φαίνεται στην αρχή πραγματικά δύσκολο. Ισως ακούγεται τετριμμένο, αλλά η δυνατή θέληση μπορεί να κάνει τα όνειρά μας πραγματικότητα, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, όπως στην περίπτωσή μου» εξομολογείται.

Σε μια στιγμή η ζωή ανάποδα

Τον Ιανουάριο του 2000 ο Γ. Κορδάτος κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αγρίνιο, όταν το όχημα ξέφυγε από την πορεία του, μια σπασμένη μπάρα εισχώρησε στο αυτοκίνητο και του έκοψε το δεξί πόδι από το γόνατο και κάτω: «Πίστευα πως δεν θα σηκωθώ ξανά. Οι μέρες στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες και πολλές φορές δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε χέρια ούτε πόδια. Τελικά, όταν συνειδητοποίησα πως θα περπατήσω, έστω και με προσθετικό μέλος, ένιωθα πραγματικά ευτυχισμένος».

Εκτοτε δεν το βάζει κάτω και σε καθημερινή βάση, μετά τη δουλειά του, κάνει πολύωρες προπονήσεις, ενώ παράλληλα συμμετέχει ερασιτεχνικά σε θεατρική ομάδα της πόλης του.

Κι επειδή βάσει φιλοσοφίας και στάσης ζωής δεν μένει ποτέ στάσιμος, επόμενος στόχος του είναι η προετοιμασία και η συμμετοχή του σε μαραθώνιο 100 χιλιομέτρων, τον οποίο θα ήθελε να διοργανώσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα