Μπαίνουν ελεγκτές στη Folli Follie!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από την εταιρία ανεξάρτητο οικονομικό «ξεσκόνισμα» των ενοποιημένων καταστάσεων για το 2017Mε νέα έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται νέα ερωτήματα τόσο για τα σημεία πώλησης όσο και για τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie, επανήλθε τα ξημερώματα της Δευτέρας η αμερικανική Quintessential Capital Management (QCM). 

Ταυτόχρονα χθες υπήρξε και παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ανακοίνωσε πως «θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρία να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για τη χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος». Επίσης, «θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία».

Σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο ιδρυτής της QCM Gabriel Grego υπεραμύνεται των στοιχείων και δηλώνει: «Γνωρίζω ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη περίοδο και εύχομαι κάθε επιτυχία ώστε να την ξεπεράσει. Ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να προσθέσω ένα λιθαράκι, αποδεικνύοντας αυτά που θεωρώ “σάπια μήλα”, τα οποία αναπτύσσονται και απορροφούν κεφάλαια και πόρους εις βάρος των σκληρά εργαζόμενων, νόμιμων εταιριών».

Η διοίκηση της Folli Follie εξακολουθεί, επίσης, να υποστηρίζει πως τα οικονομικά και άλλα μεγέθη που έχει ανακοινώσει είναι ακριβή. Στη νέα έκθεση της QCM γίνονται πρόσθετες αναφορές, π.χ. για τα ταμειακά υπόλοιπα του ομίλου Folli-Follie. Υποστηρίζει πως το 2016 καταγράφονται έσοδα από τόκους 229.000 ευρώ επί ταμειακών υπολοίπων 328.000.000 ευρώ, σημειώνοντας πως «το υποδηλούμενο επιτόκιο είναι μόλις 0,07%. Αυτό το ποσό απαιτεί αποσαφήνιση από την εταιρία».

Οπως αναφέρει η QCM, «καταλαβαίνουμε πως η F.F. πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη δική της λίστα εγγράφων. Αν υπάρξουν ασυμφωνίες, αναμένουμε η F.F. να εξηγήσει πλήρως γιατί αναρτούσε για χρόνια ανακριβείς πληροφορίες για τους εντοπισμούς καταστημάτων της. Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των αναγνωστών σε όποια επιπλέον έγγραφα φέρει η F.F. αναφορικά με τα σημεία πώλησής της. Φοβόμαστε, με βάση τις αποδείξεις που συλλέξαμε και που παρουσιάσαμε στις εκθέσεις μας, πως ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της F.F. μπορεί να αποτελείται από πολύ μικρά σημεία πώλησης ή από πωλητές χονδρικής που πωλούν πολλά brands (εκ των οποίων η F.F. μπορεί να αποτελεί ένα ελάχιστο μόνο μέρος). Αυτά τεχνικά κατηγοριοποιούνται ως “σημεία πώλησης”, όμως είναι απίθανο να παράγουν πωλήσεις 2.400.000 δολαρίων/σημείο πώλησης που υποδηλώνουν οι οικονομικές καταστάσεις της F.F.».
Εν τέλει, «πιστεύουμε πως θα πρέπει να διοριστεί αμέσως μια εξειδικευμένη λογιστική ομάδα (forensic accounting team), προκειμένου να ξεκαθαριστεί μια και καλή το ζήτημα» υποστηρίζουν οι Αμερικανοί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα