Επενδυτές (μόνο στα λόγια) από Πάιατ

Για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα ακούμε συνεχώς από τον Τζέφρι Πάιατ, αλλά αμερικανικές επενδύσεις δεν βλέπουμε. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα μίλησε χθες στο digital economy forum 2018 και επανέλαβε το στρατηγικό ενδιαφέρον της χώρας του για την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής όμως όλα αυτά είναι λόγια.

Οπως είπε ο κ. Πάιατ, η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή συγκυρία, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν δείγματα οικονομικής ανάκαμψης και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, αφού «υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές». Ο ίδιος σημείωσε ότι τον Ιούνιο θα συνοδεύσει στην Ουάσινγκτον ελληνική αποστολή για επαφές με αμερικανικές εταιρίες, ενώ τον ίδιο μήνα θα γίνει και ένα «road show» από το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Επίσης ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει υποσχεθεί να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας επενδυτικής αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα. «Η βιομηχανία της γνώσης θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος όλων μας», όπως είπε, ενώ πρόσθεσε: «Ως Καλιφορνέζος έχω ιδιαίτερη αίσθηση της μεταμορφωτικής δύναμης της τεχνολογίας και ως πρέσβης στην Ελλάδα έχω ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, και βλέπω ότι οι Ελληνες γίνονται αγωνιστικοί από άκρη σε άκρη της χώρας και προωθούν τον τουρισμό και την τεχνολογία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα