Φυλάκιση 18 μηνών για την επίθεση στον Συρίγο

Σε φοιτητή της ΦιλοσοφικήςΠοινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον φοιτητή της Φιλοσοφικής που φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου (φωτό) στο προαύλιο του Παντείου τον Φεβρουάριο του 2017.

Αν και ο φοιτητής ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αποφασίζοντας μάλιστα να μην του δοθεί αναστολή και η ποινή του να είναι μόνο εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. 

Στην κατάθεσή του ο κ. Συρίγος αναγνώρισε ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του κατηγορουμένου έναν από τους δράστες της επίθεσης. «Ο κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλοτσιές στο κεφάλι» είπε ο καθηγητής.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, προτείνοντας όμως να του χορηγηθεί αναστολή, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορουμένου», όπως είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ακόμη ένα άτομο, που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης της επίθεσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα