Μετά τη Folli Follie χρηματιστηριακά παιχνίδια και με την Intracom

Σε μαζικές πωλήσεις μετοχών εταιριών του ομίλου Κόκκαλη (Intracom, Intralot, Intrakat) προχώρησαν χθες οι επενδυτές, εν μέσω απίστευτης σεναριολογίας για το επόμενο «θύμα» του αμερικανικού fund QCM, μετά τη Folli Follie.

Μετοχές εταιριών του ομίλου Κόκκαλη είχαν φτάσει στο σημείο να υποχωρούν έως κατά σχεδόν 30%, στη συνέχεια η πτώση περιορίστηκε, αλλά οι απώλειες ήταν μεγάλες.

Ηδη, η διοίκηση της Intralot ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σε σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει πως «σε σχέση με την παρατηρηθείσα υπερβολική διακύμανση της τιμής της μετοχής, η Intralot επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η σημερινή διακύμανση της τιμής της μετοχής είναι αναιτιολόγητη, καθότι δεν υποστηρίζεται από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και του ομίλου ή από οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη ή γεγονός και, κατά την εκτίμησή μας, οφείλεται σε ανυπόστατες φήμες».

Παράλληλα, η εταιρία ανακοινώνει ότι θα εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων με στόχο την προάσπιση της φερεγγυότητας και της αξιοπιστίας της έναντι τέτοιων ανυπόστατων φημών και την υπεράσπιση των συμφερόντων της και των επενδυτών της. Η διοίκηση της Intralot υποστηρίζει ότι «η εταιρία μας συνολικά ακολουθεί μια απόλυτα διαφανή πολιτική ενημέρωσης των ελεγκτικών Αρχών, των μετόχων και του επενδυτικού κοινού γενικότερα» και πως «έχει πρόσφατα υποβληθεί σε επιπρόσθετους και εκτεταμένους ελέγχους των οικονομικών στοιχείων της, στο πλαίσιο των αυστηρών προϋποθέσεων που απαιτούνται από το διεθνές τραπεζικό σύστημα για την έκδοση εταιρικών ομολόγων στη διεθνή αγορά».

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τη διαμάχη του αμερικανικού fund με τη Folli Follie, στην αγορά περιμένουν τα αποτελέσματα από τις ενέργειες που έχουν ανακοινώσει τόσο η διοίκηση της ελληνικής εταιρίας όσο και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.