«Ανάσα» για τους διαβητικούς η εβδομαδιαία ένεση

Θεραπείες-επανάσταση, που καλύπτονται από τα Ταμεία και ρυθμίζουν την ινσουλίνη για επτά μέρες, ήρθαν τώρα στην Ελλάδα!Νέες ενέσιμες θεραπείες για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 κυκλοφορούν εδώ και περίπου έξι μήνες και στην Ελλάδα. Γίνονται μία φορά την εβδομάδα, καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη, με λιγότερες υπογλυκαιμίες, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ενωσης Ενδοκρινολόγων Ζαδάλλα Μούσλεχ, με αφορμή το 45ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, το οποίο διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τον κ. Μούσλεχ, «ανάσα» για τους διαβητικούς αποτελούν και οι νέες μορφές χορήγησης ινσουλίνης που κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στη χώρα μας. Τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι μιμούνται τη φυσιολογική έκκριση και δράση της ινσουλίνης του ανθρώπινου οργανισμού και μειώνουν τα υπογλυκαιμικά επεισόδια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αύξηση της συχνότητας του καρκίνου του θυρεοειδούς τόσο σε νέους όσο και σε μεγαλύτερους σε ηλικία ασθενείς.

Η αύξηση αυτή ώθησε την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία να αναλάβει την ευθύνη εκπόνησης προγράμματος καταγραφής των διαγνώσεων που κάνουν οι ενδοκρινολόγοι, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οπως εξήγησε, οι πιθανές αιτίες για την αύξηση των περιστατικών αυτών είναι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ενοχοποιείται η πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, τις συνέπειες του οποίου υφιστάμεθα έως σήμερα.

Ο κ. Μούσλεχ ανακοίνωσε ότι η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία – Πανελλήνια Ενωση Ενδοκρινολόγων εξέδωσε για πρώτη φορά κατευθυντήριες οδηγίες για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των Ελλήνων που εμφανίζουν σημαντική ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Τέλος, όπως επισημάνθηκε, φρένο στους ανεξέλεγκτους ακρωτηριασμούς των διαβητικών ποδιών μπορεί να βάλει μία σύγχρονη μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται στην Περούτζια της Ιταλίας. Οι Ιταλοί επιστήμονες παίρνουν δέρμα από τον ίδιο τον ασθενή και το μεταμοσχεύουν πάνω στην πληγή που έχει δημιουργηθεί στο πόδι του.

Και νέο χάπι κατά της παχυσαρκίας

Στο συνέδριο θα συζητηθεί επίσης ένα καινούργιο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και έναν χρόνο και στην Ελλάδα με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς επιτυγχάνει σημαντική μείωση του βάρους, συνδυαζόμενο με υγιεινή διατροφή και καθημερινή άσκηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα