Πέντε καυτά ερωτήματα προς τον κ. Νίκο Τόσκα

Απέσυρε άνδρες από ΜΜΕ για να ενισχύσει δήθεν τις περιπολίες;Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και αφού το έγκλημα έκανε… πάρτι σε πολλά σημεία της χώρας, αποφάσισε με καθυστέρηση να πάρει τους αστυνομικούς που είχαν διατεθεί σε «στόχους», επωνύμους, κόμματα, αλλά και σε εφημερίδες και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, αυτή η απόφασή του έκανε τον σχετικό επικοινωνιακό γύρο σε media, ώστε να περάσει τη «γραμμή» ότι πλέον οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς οι αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις δυνάμεις που περιπολούν.

Καταγγελίες

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες και καταγγελίες που έφτασαν στην εφημερίδα μας, φαίνεται ότι ο αρμόδιος υπουργός άλλα λέει κι άλλα κάνει, καθώς κάποιοι διατήρησαν τους αστυνομικούς-φρουρούς και κάποιοι άλλοι θεωρήθηκαν μη αρεστοί στην ηγεσία του υπουργείου και αποσύρθηκαν!

Τα ερωτήματα, λοιπόν, στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Τόσκας είναι, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
• Εάν οι αστυνομικοί αποσύρθηκαν πράγματι ή παρέμειναν να φρουρούν, όπως λένε οι πληροφορίες μας, κάποια «παιδιά» τα οποία, κατά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, είναι… ανώτερου Θεού.
• Εάν διατίθενται αστυνομικοί για τη φρούρηση εφημερίδων.
• Εάν τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αντίστοιχα αστυνομικούς.
• Εάν φυλάσσονται ραδιόφωνα, μικρές εβδομαδιαίες εφημερίδες, δημοσιογράφοι, εκδότες, παρά την απόφαση που υποτίθεται ότι ισχύει για όλους.
• Μήπως, με το πρόσχημα τρομοκρατικής στοχοποίησης, φυλάσσονται διάφοροι «εριστικοί» δημοσιογράφοι ή ΜΜΕ κ.λπ.;
Θα περιμένουμε αυτές τις απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό και φυσικά από τον πολιτικό προϊστάμενό του, που είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Διότι, εάν οι πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά μας είναι αληθινές, τότε ο κ. Τόσκας δεν εκθέτει μόνο τον εαυτό του, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη φαρέτρα της ΕΛ.ΑΣ. 64 ποδήλατα 

Σε 10 πόλεις επεκτείνεται η αστυνόμευση με ποδήλατα, που εγκαινιάστηκε πριν από δυόμισι χρόνια και απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τις τοπικές κοινωνίες και τους τουρίστες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ενισχύεται με 64 καινούργια -συμβατικά και ηλεκτροκίνητα- ποδήλατα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης σε περισσότερες περιοχές.

«Είναι μια άλλη όψη της Αστυνομίας σήμερα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υπογράμμισε ότι η πορεία της συγκεκριμένης δράσης, παρά το γεγονός ότι αρχικά αμφισβητήθηκε από κάποιους, αποδεικνύει πως «ήταν μια εξαιρετική επιλογή».

Η αστυνόμευση με ποδήλατα εφαρμόστηκε πιλοτικά στη ΔΕΘ το 2015, αλλά η επιτυχία της σε χώρους με τουριστική κίνηση και στο κέντρο πόλεων την καθιέρωσε και επεκτάθηκε σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, ενώ ακολούθησαν Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδος, Ναύπλιο και Κατερίνη. Τώρα, με τα νέα 64 ποδήλατα το μέτρο επεκτείνεται σε Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Λευκάδα και Υδρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα