ΕΟΠΠΥ: Κρατά στα συρτάρια προϊόν για διαβητικούς!

Τον ΕΟΠΥΥ θεωρεί υπεύθυνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλογών Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη για την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής χιλιάδων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, κυρίως παιδιών, που αναγκάζονται να μετράνε τη γλυκόζη στο αίμα τους με την επώδυνη διαδικασία του τρυπήματος των δάχτυλων……όταν υπάρχει νέο βιοτεχνολογικό προϊόν μέτρησης γλυκόζης, με αναίμακτη διαδικασία. Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί δυο χρόνια στην Ελλάδα και ήδη το καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) και των τραπεζών. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από τον Μάρτιο του 2017 έχει αποφανθεί θετικά για την αποζημίωσή του, ωστόσο έναν χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει στη σχετική έγκριση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλογών Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, «εύλογα, τα άτομα με τη νόσο και ιδιαίτερα οι γονείς που έχουν μικρά παιδιά με διαβήτη εκφράζουν την αγανάκτησή τους για όλη τη διαδικασία». Μάλιστα, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρει την επιστολή διαμαρτυρίας δύο γονιών, το τετράχρονο παιδί των οποίων υπόκειται καθημερινά στην επώδυνη αυτή διαδικασία από την ηλικία των 26 μηνών, οπότε διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη. Συγκεκριμένα οι γονείς διαμαρτύρονται γιατί ο γιος τους «στην τρυφερή αυτή ηλικία να υφίσταται μια περιττή σωματική και ψυχική καταπόνηση, λόγω των γνωστών καθημερινών τσιμπημάτων των δάκτυλων του με βελόνα, τα οποία δεν είναι αναγκαίο επακόλουθο της πάθησής του και θα μπορούσαν ήδη να έχουν αντικατασταθεί με το αναίμακτο σύστημα παρακολούθησης που διατίθεται στην αγορά».

Οι γονείς διευκρινίζουν ότι η άσχημη οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν μόνοι τους το αναίμακτο σύστημα μέτρησης της γλυκόζης και έτσι το παιδί τους υποβάλλεται καθημερινά στα τσιμπήματα και υφίσταται την άνιση μεταχείριση σε σχέση με άλλους ασφαλισμένους, στους οποίους χορηγείται δωρεάν το εν λόγω σύστημα με αισθητήρα.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, «είναι αδιανόητο το χρονικό διάστημα που έχει περάσει και δεν έχει ακόμα εγκριθεί η συσκευή από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων. Μάλιστα, υπήρξε δέσμευση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ ότι θα εντάσσονται στο σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ οι νέες τεχνολογίες που είναι προς όφελος της ποιότητας ζωής των ασθενών. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα τους διαψεύδει» καταλήγει η ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα