Μνημείο προς τιμήν των πεσόντων πυροσβεστών!

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο ΥΦΕΞ Ι. Αμανατίδης, που μίλησε για ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνηςΤα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών, του μοναδικού στη βόρεια Ελλάδα, που αποτελεί φόρο τιμής σε 56 πυροσβέστες που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, αφιερώνοντας τη ζωή τους στην προστασία των Ελλήνων πολιτών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 56 πεσόντων, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων του Γραφείου Συντονιστή Επιχειρήσεων του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αλεξανδρείας.
«Αυτό το μνημείο είναι ένα ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους πυροσβέστες που δεν επέστρεψαν ποτέ από το πεδίο της μάχης» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης. Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Στεκόμαστε με περισσή ευλάβεια και συγκίνηση σε τούτον εδώ τον χώρο, εκφράζουμε την αγάπη και τον σεβασμό μας, αναγνωρίζοντας τη θυσία των πεσόντων».

Ο κ. Αμανατίδης στην ομιλία του εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περασμένη Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη. «Ενημερώθηκα ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 450 κλήσεις για βοήθεια, ότι διασώθηκε κόσμος που βρέθηκε κάτω από μια γέφυρα τρένου, όπως και ότι οι πυροσβέστες βοήθησαν στον απεγκλωβισμό δεκάδων τουριστών και μαθητών στον Λευκό Πύργο» είπε, σημειώνοντας πως αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, που καθημερινά σώζει ανθρώπους και αποτελεί τον ισχυρό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.
Μεταξύ άλλων ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στις στοχευμένες κινήσεις και στον σχεδιασμό της κυβέρνησης που της επιτρέπουν να δηλώνει φέτος καλύτερα προετοιμασμένη εν όψει της αντιπυρικής περιόδου σε σχέση με πέρυσι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα