Ο Μπέος Ναύπλιο, ο «Τσακ» Τρίκαλα

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης και Βασίλης Καρακούλιας, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να τους κρίνουν προφυλακιστέους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Αχ. Μπέος μετήχθη στις φυλακές Ναυπλίου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γ. Τσακογιάννης στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ο μπουκμέικερ Βασ. Καρακούλιας βρίσκεται πλέον στις φυλακές Γρεβενών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου στην απολογία του ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασσίμη, επικεντρώθηκε στην ανάλυση των τηλεφωνικών του συνομιλιών, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία, θέλοντας να καταδείξει ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ωστόσο, τόσο εκείνος όσο και οι συγκατηγορούμενοί του, Γιώργος Τσακογιάννης, μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, και Βασίλης Καρακούλιας, μπουκμέικερ, δεν κατάφεραν να πείσουν με τα επιχειρήματά τους ανακριτή και εισαγγελέα και πήραν την άγουσα για τις φυλακές.

 

Χθες, η σκυτάλη των απολογιών πέρασε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηλιούπολης Νικόλαο Χάλκο, ο οποίος αφέθηκε τελικά ελεύθερος, με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Τμήμα. Την ίδια στιγμή, προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε ο μπουκμέικερ Βασίλης Γεωργιτσάκος.

 

Παράλληλα πρόθυμος να εμφανιστεί στις Αρχές δηλώνει διά του συνηγόρου του Τάκη Βασιλακόπουλου ο καταζητούμενος προπονητής Γιάννης Παπακώστας. Ο κ. Βασιλακόπουλος ενημέρωσε χθες τον ανακριτή για την πρόθεση του εντολέα του. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι τρεις εκ των τεσσάρων καταζητούμενων για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων έχουν δηλώσει, διά των συνηγόρων τους, ότι θα παραδοθούν στις Αρχές. Πρόκειται, εκτός από τον Γ. Παπακώστα, για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και τον υπάλληλο της ΕΠΟ Ιωάννη Παπαδόπουλο.

 

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έκανε δεκτό το αίτημα του αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, για να αντικατασταθεί από τη θέση του εποπτεύοντος τους αρμόδιους για τον αθλητισμό εισαγγελείς. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αδελφός του δικηγόρου Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΠΑΕ, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα. Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος κατηγορείται για συνέργεια στο σκάνδαλο του παράνομου στοιχήματος και των «στημένων» αγώνων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Μετά την αποδοχή της παραίτησης του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, θα οριστεί από τον κ. Τέντε άλλος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ώστε να ενημερωθεί εγκαίρως, δεδομένου ότι σε έναν μήνα από σήμερα αρχίζει η νέα αγωνιστική περίοδος.

 

 

Βάσω Παλαιού

 

 


 

Διάλογος Ψωμιάδη- Αδαμίδη

«Από υπάλληλοι του Ντέμη έγιναν νταλαβερτζήδες του»

 

Ο καταζητούμενος ιδιοκτήτης της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, μιλάει με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη, για την Original.

 

Μάκης: Πήρα τώρα γιατί στεναχωρέθηκα με αυτά που έμαθα εχθές και τέτοια και έτσι λέω μήπως χρειάζεσαι.

Σταύρος: Εσείς τους έχετε αντιμετωπίσει (ακατάληπτο) και...

Μάκης: Εγώ τους έχω αντιμετωπίσει με κλοτσιές πολλές.

Σταύρος: Ετσι. Αυτός ο π... ο Δημήτρης είναι μια το ένα μια το άλλο.

Μάκης: Αυτός είναι, εντάξει, όταν μιλάς με αυτούς και τους δίνεις στον αέρα, αυτά θα σου κάνουν. Ενώ όταν έχεις την ξεφτίλα, είναι κότα. Και δεν... πιστεύω ότι μπορεί να τα κάνει ο Νικολαΐδης γιατί αυτοί ήταν υπάλληλοι και τώρα γίνανε νταλαβερτζήδες μαζί του. Κατάλαβες τι σου λέω. Την εποχή τη δική μου τους συντηρούσε αυτός, απ' το συμβόλαιό του.

Σταύρος: Οτι ο κοντός κάνει κινήσεις αυτό είναι γεγονός, τώρα δεν ξέρω αν έχει εισχωρήσει εκεί μέσα, αλλά ότι κάνει κινήσεις κάνει.

Μάκης: Κολλητοί του είναι αυτοί. Αυτός είναι ο κολλητός του, δεν αλλάζει.

Σταύρος: Θα το αντιμετωπίσουμε. Αλλά ο Χατζηχρήστος με έχει απογοητεύσει πλήρως. Είναι... εντάξει. Τους κάνεις και μετά έρχονται και σε γ...

Μάκης: Κόφ' του εσύ τώρα τα εισιτήρια, περιμένει το Κύπελλο για να οικονομήσει, μην του δώσεις ούτε ένα εισιτήριο, όλοι να πάρουμε από τα γκισέ και από τα γραφεία. Μη δώσεις τίποτα εισιτήρια στην Ορίτζιναλ. Θα είναι λάθος σου, πολύ μεγάλο λάθος, γιατί αυτός περιμένει από εκεί να οικονομήσει κανένα πενηντάρι, βάζει κανένα τριάρι τεσσάρι πέντε γιούρο πάνω στο κεφάλι. Κάν' του λίγο αυτό να την καταλάβει έτσι.

Σταύρος: Θα το κάνω αυτό.

Μάκης: Αν δεν το κάνεις, θα είναι λάθος σου. Πάλι θα σε ξεβρακώσει. Δεν θα γίνει ποτέ φίλος σου.

Σταύρος: Κοίτα ο π... συνήθως έχω μια συνεννόηση, χτες δεν είχα μάθει τίποτα. Ετσι ξαφνικά εμφανίστηκαν εκεί.

Μάκης: Κι εσύ πάλι δεν είχες στείλει τίποτα άτομα δικά σου εκεί πέρα;

Σταύρος: Είχα 10 άτομα, με τους 200 τι να κάνω;

Μάκης: Στείλε τους να τους πάρουν στο κυνηγητό.

Σταύρος: Και μετά λέω και στην Αστυνομία «στείλτε κόσμο», μου λέει η Αστυνομία «δεν έχουμε, έχουμε στην Κερατέα, έχουμε απεργίες, έχουμε το ένα, έχουμε το άλλο». Τι να κάνουμε;

Εντάξει, θα το αντιμετωπίσουμε.

Μάκης: Κατά τ' άλλα καλά.

Σταύρος: Για τον τελικό τώρα. Εκεί.

Μάκης: Εντάξει. Ο,τι θες πάρε με στο τηλέφωνο.


Η απάντηση


Τη συνομιλία με τον Μάκη Ψωμιάδη παραδέχτηκε ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος της «Ενωσης» ξεκαθάρισε ότι «για μεμπτές περιπτώσεις του διαχειριστικού ελέγχου, όσο ειδικά αυτές με τον κύριο Ψωμιάδη και τα χρήματα που οφείλει στην ΑΕΚ, θα συνεχίσουμε να είμαστε αμείλικτοι και να διεκδικούμε με σθένος τα μέγιστα δυνατά οφέλη». Υποστήριξε επίσης ότι «οι αναφορές στον κ. Νικολαΐδη έγιναν σε περίοδο έντασης».

 

 


 

Συνομιλία Ζαβαντία-Παύλου

«Κανόνισα τέσσερις να παίξουν πιο χαλαρά»

 

Ο Δημήτρης Ζαβαντίας (Α) σε διάλογο συνομιλεί με κάποιον Παύλο (Β, αγνώστων λοιπών στοιχείων) και αναφέρονται στο πώς θα μπορέσουν να «φτιάξουν» ένα παιχνίδι, πείθοντας ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν στο κόλπο.

 

Β: Ακου, θα στα πω όλα για να τελειώνουμε, να μου πεις τι θα κάνουμε εσύ.

Α: Ναι.

Β: Δεν κάθονται σαν ομάδα να χάσουνε, αρνείται ο Πουλόπουλος, αυτοί αρνούνται…

Α: Γιατί δεν είναι στο κόλπο.

Β: Ναι.

Α: Ο Πουλόπουλος κι ο Σιδηρόπουλος. Ξέρεις, ο Σιδηρόπουλος τον βάζει δαβλιά. Πήρε σε έναν δικό μου ο Σιδηρόπουλος χθες και είπε: «Αμα βγει διπλό αυτό το ματς, θα γ…».

Β: Δηλαδή; Τι θα γ…;

Α: Οτι και καλά δεν θα βγει διπλό, ρε.

Β: Εχω κανονίσει εγώ με τέσσερα άτομα, δικούς μας εκεί που έχω, να παίξουν πιο χαλαρά, όχι να κάνουνε όργια, τα πιο χαλαρά. Θα το κάνουν σαν να είναι φιλικό.

Α: Ναι.

Β: Αλλά το θέμα είναι ότι δεν είναι ούτε στόπερ ούτε αμυντικοί ούτε τερματοφύλακας, είναι κέντρο και λίγο μπροστά.

Α: Αυτό δεν σε εξασφαλίζει όμως.

Β: Αυτό λέω, δεν με εξασφαλίζει. Γιατί αυτοί, τους είπα ότι έχω λεφτά μαζί μου, έχω ένα ποσό, μου το έδωσε η ομάδα να το έχω. Αμα παίξουν αυτοί χαλαρά και έρθει διπλό το ματς, θα τα πάρουν τα λεφτά. Αμα παίξουν αυτοί χαλαρά και έρθει Χ το ματς ή άσος, δεν θα τα πάρουνε. Οπότε αυτοί θα πούνε: «Στα α… μου, θα παίξουμε εμείς χαλαρά και άμα έρθει διπλό το ματς, ήρθε. Αμα είναι, θα χάσουμε 4 χιλ…»

  

Μαρινάκης: «Δεν έχω καμία εμπλοκή»

 

Για όλους και για όλα μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο χθεσινό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής δήλωσε αηδιασμένος από όσα βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του και, μάλιστα, έδωσε τη συγκατάθεσή του να ελεγχθούν όλες οι κλήσεις που έγιναν από τον Ιούνιο του 2010 ως και σήμερα από όλα του τα τηλέφωνα. Επίσης διευκρίνισε στα μέλη (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απουσίασαν) ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα των «στημένων» και ζήτησε «να προχωρήσουμε μόνοι μας σε μέτρα που θα βοηθήσουν να βρεθούν οι άδικοι, αυτοί που παρανόμησαν ή παρανομούν, όποιοι και αν είναι, όσο πιο σύντομα γίνεται».

 

Επί του παρόντος παραμένει στην προεδρία της διοργανώτριας Aρχής, αφού κανείς εκ των παρευρισκομένων δεν συναίνεσε στην πρόταση της αποχώρησής του, που είχαν θέσει ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Θα αφήσει τη θέση του προέδρου μετά την επόμενη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου, η οποία θα επικυρώσει τη βαθμολογία της προηγούμενης περιόδου.

 

Επικαλούμενος την οικονομική κρίση, έριξε στο τραπέζι την ιδέα να αναλάβει η ΕΠΟ τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, από το 2012, που έχει την υποστήριξη της UEFA, εξηγώντας ότι η Σούπερ Λιγκ θα κρατήσει τη διαχείριση των τηλεοπτικών και των χορηγικών προγραμμάτων και θα εκπροσωπεί τις ΠΑΕ στην ομοσπονδία.

 

Για όσα του καταλογίζονται αυτές τις ημέρες είπε: «Δεν ήρθα στον Ολυμπιακό και στον αθλητισμό για να πάρω, αλλά για να προσφέρω. Εχω δώσει ήδη δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ολοι ξέρουν ότι το 2008, το 2009 δεν είχα καμία σχέση απολύτως με το ποδόσφαιρο. Ολοι ξέρουν ότι από τους 85 που είναι σήμερα στη συγκεκριμένη υπόθεση με τους μόνους που έχω μιλήσει και οι μόνοι που ξέρω είναι οι πρόεδροι των ΠΑΕ που είναι σε αυτό το τραπέζι και στο τραπέζι της ΕΠΟ.

 

Είμαι ο πρώτος που ήθελε, θέλει και θα συνεχίσει να θέλει και να πολεμάει για ένα ισόνομο, δίκαιο και σωστό πρωτάθλημα. Επένδυσα και επενδύω εκατομμύρια σε ποδοσφαιριστές, σε προπονητή, σε υποδομές, σε οργάνωση, για να μη χρειάζεται ο Ολυμπιακός καμία εύνοια, καμία χάρη από κανέναν, είτε είναι διαιτητής είτε θεσμικός παράγοντας. Αλλά δεν ήθελα και δεν θέλω και δεν πρόκειται ποτέ να θέλω να αδικείται ο Ολυμπιακός.

 

Κάποιος που επενδύει δεν καταστρέφει αυτό στο οποίο επενδύει και όταν επενδύω στον Ολυμπιακό, επενδύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτό με πειράζει η υποκρισία. Με πειράζει που κάποιοι κάνουν τις παρθένες».

 

Η λίγκα αποφάσισε ομόφωνα να μη γίνει δεκτή η εισήγηση της UEFA και της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις στη Football League, κάτι που σημαίνει ότι ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα θα πρέπει πλέον να στραφούν εκ νέου στην ΕΠΟ. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κάνει δεκτή την εισήγηση της Σούπερ Λιγκ, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για την άνοδο του ΟΦΗ και των Τρικάλων.

 

Αποχωρώντας από το συμβούλιο, ο Δημήτρης Γόντικας είπε: «Νιώθουμε δικαιωμένοι. Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει θεσμικές προτάσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ και έχουν κατατεθεί στην Πολιτεία. Ολα αυτά με τις ποινικές διώξεις δεν είναι κάτι που τιμάει το ποδόσφαιρο και τον χώρο όπου βρισκόμαστε και δουλεύουμε», ενώ αναφορικά με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος είπε: «Οι πιθανότητες είναι ανοιχτές. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε αυτές τις ημερομηνίες». Ο Σταύρος Ψωμιάδης, εξερχόμενος από το συμβούλιο, υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι είναι αθώος και ότι κατηγορείται άδικα. Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 27 Αυγούστου και η κλήρωση θα γίνει στα μέσα Ιουλίου.

 

 

Αντώνης Κατσαρός

Ετικέτες: