Αφερέγγυοι

Το ανυπόληπτο Κέντρο και οι κινήσεις του ΚυριάκουΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Oι αναγνώστες της «δημοκρατίας» είστε αυστηροί και απαιτητικοί. Και έτσι πρέπει. Ενας από εσάς με πλησίασε σε μια εκδήλωση και σχεδόν με επιτίμησε επειδή έκανα κριτική στον πρόεδρο της Ν.Δ. για την παρουσία του στα συνέδρια ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού.
«Μα, δεν έχετε με τίποτε άλλο να ασχοληθείτε;» με… μάλωσε και πρόσθεσε: «Προέχει να φύγουν αυτοί!»

Του απάντησα ότι συμφωνώ, αλλά οι εφημερίδες εκδίδονται για να λένε με θάρρος τη γνώμη τους. Αλλιώς, τι νόημα έχει; Ηταν η εποχή που υπήρχε αισιοδοξία στην παράταξη για το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκού μετώπου, που θα περιελάμβανε και το Ποτάμι. Ηταν η εποχή που ο πρόεδρος της Ν.Δ. πήγαινε στο συνέδριο του Ποταμιού για να πει ότι «οι διαφορές μας είναι δυσδιάκριτες». Δεν πίστεψα ποτέ στις συνεργασίες κορυφής με αυτά τα σχήματα – ούτε τώρα πιστεύω. Δεν πίστεψα, γιατί τα θεωρώ τοξικά, ετερόφωτα, μη δυνάμενα να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη. Πίστευα, όμως, πάντοτε ότι η Ν.Δ. πρέπει να απευθυνθεί χωρίς ενδιάμεσους σε όλους τους πολίτες – από αυτούς που σήμερα προτιμούν τη Χρυσή Αυγή έως εκείνους που κινούνται στον μεσαίο χώρο και στο πατριωτικό δημοκρατικό Κέντρο. Φαίνεται ότι είχα άδικο, επειδή είχα δίκιο πολύ νωρίς. Και δεν θα το διεκδικούσα, αν δεν συνέβαιναν τρία γεγονότα:

Το πρώτο είναι ότι ο Θεοδωράκης είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και θα ψηφίσει τη διεθνή συμφωνία Τσίπρα για το Μακεδονικό. Το δεύτερο είναι ότι συγκροτήματα και αναλυτές, που είχαν μέχρι σήμερα τον Σταύρο «στα πούπουλα», δυσαρεστήθηκαν τόσο από τη στροφή Θεοδωράκη υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, ώστε του επιτέθηκαν με ερωτήματα του τύπου «υπάρχει συμφωνία Τσίπρα – Θεοδωράκη;» και με σχόλια του τύπου «δεν κάνεις για την πολιτική». Μπα; Οσο καιρό ήταν ενταγμένος στο ευρωπαϊκό μέτωπο ήταν γίγας και ευφυής, ενώ μόλις «έστριψε» κόντυνε ξαφνικά;
Τρίτον, με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε τις ευγένειες και δήλωσε ότι «το Ποτάμι δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Χαιρετίζουμε τη δήλωση του προέδρου. Χαιρετίζουμε και ευχόμαστε η ίδια στάση να επικρατήσει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, για έναν απλό λόγο: Ο χώρος αυτός, το ανυπόληπτο και αφερέγγυο Κέντρο, καμία -μα, καμία!- σχέση δεν έχει με τους κώδικες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, επειδή δεν τηρεί τον λόγο του. Ο Θεοδωράκης δεν είναι ο μόνος.

Με την ευκολία που ο πρόεδρος του Ποταμιού λοξοκοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια ευκολία όλος ο κύκλος Σημίτη παρέστη στην εκδήλωση Ραγκούση υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να κάνει εύκολα «χωριό» μαζί τους, κανείς δεν μπορεί να τους εμπιστευθεί.
Συμπεραίνω, λοιπόν: Εμείς θα είμαστε εδώ πάντα για να λέμε με θάρρος την αλήθεια υπέρ της πατρίδας και υπέρ της ευρύτερης παρατάξεως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα