Περιήγηση στα παλιά αρχοντικά της Κηφισιάς

Περίπατος με τη συμμετοχή 500 ατόμων την Κυριακή

Μια δεύτερη νοσταλγική περιήγηση σε αρχοντικά της Κηφισιάς -η προηγούμενη ήταν τον περασμένο Οκτώβριο- πραγματοποιεί την Κυριακή ο Δήμος Κηφισιάς, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από περίοπτες βίλες.

Οπως είπε στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, σε αυτήν τη βόλτα το κοινό θα ανακαλύψει τέσσερις εμβληματικές κατοικίες της περιοχής, που ξεχωρίζουν για τον αρχιτεκτονικό πλούτο τους. Πρόκειται συγκεκριμένα για τη βίλα Βαλλιάνου - Ρωμάνου, τη βίλα Νόρμα, την οικία Ράλλη και την έπαυλη Πύρνα.
Η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη σημείωσε ότι η συμμετοχή των πολιτών στην περιήγηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τελικά θα λάβουν μέρος περισσότερα από 500 άτομα. Πρόσθεσε ότι η διαδρομή στα αρχοντικά προετοιμάστηκε από μια ομάδα που αποτελείται από καθηγητές, αρχαιολόγους, ιστορικούς τέχνης και αρχιτέκτονες.Πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους συμμετέχοντες. Εκτός από τα αρχοντικά θα ανακαλύψουν πώς πήραν το όνομά τους ορισμένοι δρόμοι της πόλης, όπως η οδός Ραγκαβή και η οδός Κοκκινάκη, θα δουν από κοντά τα παραδοσιακά μόνιππα της Κηφισιάς, ενώ στο τέλος της διαδρομής δάσκαλοι χορού θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ρομαντικών χορών, όπως βαλς, τάνγκο και φοξ τροτ. Σημειώνεται πως η Κηφισιά διαθέτει περίπου 160 οικίες που ξεχωρίζουν για την ιστορική αξία τους, έχουν κατασκευαστεί με ρυθμούς και τεχνοτροπίες που έχουν επηρεαστεί από διαφορετικά αρχιτεκτονικά ρεύματα, ενώ δένουν αρμονικά με το καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής.

Γιώτα Φλώρου