«Αρνούνται την αλήθεια για την κάνναβη»

Οι αρμόδιοι καταρρίπτουν τον μύθο του ΣΥΡΙΖΑ περί ασφαλούς χρήσηςΣτον αέρα τίναξαν το κυβερνητικό επιχείρημα περί ασφαλούς «φαρμακευτικής» χρήσης της κάνναβης οι εκπρόσωποι των κέντρων απεξάρτησης που μίλησαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι οποίοι στην πλειονότητά τους εξέπεμψαν σήμα κινδύνου επισημαίνοντας την αύξηση του ποσοστού ατόμων που ζητούν βοήθεια για απεξάρτηση από τηΝ κάνναβη και αποδεικνύοντας περίτρανα αυτό που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δει, την εξαρτησιογόνο δράση της κάνναβης. 

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γιώργος Μπαρδάνης δήλωσε ότι υπάρχει αυξητική τάση της κάνναβης κυρίως στους νέους, ενώ ο Βασίλης Γκιτάκος, διευθυντής του κέντρου, είπε ότι ένας στους πέντε ζητά θεραπεία απεξάρτησης από την κάνναβη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «καλό θα είναι να προετοιμαστούμε για τις νέες ψυχοδραστικές ουσίες». Την ίδια ώρα ο Δαμιανός Δουίτσης, πρόεδρος της ΟΑΣΙΣ, τόνισε: «Μας έρχονται πιο συχνά νέα παιδιά χρήστες κάνναβης. Είναι ανησυχητικό». Ο Δημήτρης Υφαντής, από την κοινότητα 18 Ανω, τόνισε ότι, αν και παλαιότερα ζητούσε βοήθεια το 4% των χρηστών κάνναβης και ήταν κυρίως έφηβοι, πλέον ζητούν βοήθεια για απεξάρτηση το 12% και είναι ενήλικες.

Είπε μάλιστα ότι «τους βρίσκουμε σε μια ψυχική κατάσταση που μας θυμίζουν ηρωινομανείς». Μοιράστηκε δε και τον προβληματισμό του σχετικά με τον όρο «ψυχαγωγική χρήση», διερωτώμενος αν «υπάρχει ψυχαγωγική χρήση. Και μόνο ο όρος λέει κάτι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Λιβανίου, η οποία μίλησε για τα δίδυμα ανίψια της που είναι χρήστες, αν και η ίδια, ουδόλως είχε διαμαρτυρηθεί όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την κάνναβη, για το οποίο δεν είχε ακουστεί ούτε «κιχ» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής είπε ότι τα ανίψια της μπαινοβγαίνουν σε προγράμματα απεξάρτησης και υποτροπιάζουν, ενώ κατήγγειλε και ότι το ένα από τα δύο παιδιά έπεσε σε κώμα και χρειαζόταν νοσηλεία σε εντατική, αλλά τα νοσοκομεία δεν δέχονταν τέτοιον ασθενή.
«Πήραμε 34 νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, όμως κανένα από τα νοσοκομεία αυτά δεν δεχόταν να μπει αυτός ο ασθενής των 24 χρόνων στην εντατική» αποκάλυψε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα