«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. για 611 μετανάστες στο λιμάνι Πάτρας

Μεγάλη επιχείρηση-σκούπα πραγματοποίησε αθόρυβα η Ελληνική Αστυνομία και απομάκρυνε χθες τα ξημερώματα 611 μετανάστες, που είχαν βρει τους τελευταίους μήνες καταφύγιο στα παλιά εργοστάσια Αβεξ και Λαδόπουλου στο λιμάνι της Πάτρας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 380 αστυνομικοί, δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ΟΠΚΕ από περιοχές της δυτικής Ελλάδας, που εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.
Χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε δομές εκτός Αχαΐας, προκειμένου να γίνουν ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι έχουν άδεια παραμονής θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας σε Κόρινθο, Σκαραμαγκά και Οινόφυτα. Οσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Η απόφαση για την εκκένωση των καταυλισμών ελήφθη έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας.