Παραδέχεται λάθη στον νόμο ο Παρασκευόπουλος

Καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Πρώτη φορά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχεται δημοσίως ότι υπάρχουν λάθη στον νόμο του για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Απορρίπτει, όμως, οποιαδήποτε σύνδεση με έκρηξη της εγκληματικότητας και καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του. 

«Σίγουρα προβληματίζομαι μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Στις κατηγορίες που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι. Ταυτόχρονα, επικρίνοντας τα ΜΜΕ για την εικόνα που παρουσιάζουν σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει:

«Απομονώνοντας ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα του φαινομένου. Το σύνολο δεν δείχνει ούτε έκρηξη της εγκληματικότητας, όπως λέει ο Τύπος, ούτε καν αύξηση στα βαριά εγκλήματα. Προβάλλοντας κάποιες περιπτώσεις, έχουμε φαινόμενο λαϊκισμού».

Παράλληλα ο κ. Παρασκευόπουλος κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές κατά του προσώπου του και της οικογένειάς του, κάνοντας λόγο για προσωπική στοχοποίηση με αφορμή τον συγκεκριμένο νόμο: «Εχω ακούσει πολύ χειρότερα, στα οποία μπορείτε να εντάξετε απειλές και ύβρεις σοβαρές, που αφορούν ακόμη και τα παιδιά μου. Οταν κάποιος παρουσιάζεται για μήνες και χρόνια ως ο αίτιος για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, κάποιοι άνθρωποι που έχουν αποτελέσει θύματα εγκλημάτων μπορεί να θελήσουν να στραφούν εναντίον του».