Εντονο (γαλλικό) φλερτ με νερό και απόβλητα!

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ αποκάλυψε στο Παρίσι ο πρόεδρος της SUEZΑποστολή στο Παρίσι 
Βαγγέλης Στολάκης

Το μεγάλο ενδιαφέρον της γαλλικής SUEZ στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ αποκάλυψε από το Παρίσι, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Η ολοκληρωμένη διαχείριση, αξιοποίηση στερεών αποβλήτων, παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών διαχείρισης στη Γαλλία», ο πρόεδρος της εταιρίας για την Ιταλία, την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη Φαμπρίς Ροσινιόλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στην ημερίδα παρουσία αντιπροσωπίας του ΦΟΔΣΑ και δημάρχων της κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα, η SUEZ ελπίζει σε μια διεύρυνση της παρουσίας της στην Ελλάδα, η οποία προς το παρόν περιορίζεται με ποσοστό 5,5% στην ΕΥΑΘ και τη διαχείριση των λυμάτων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Φιλοδοξία μας για την Ελλάδα είναι βέβαια να συνοδεύσουμε την ανάπτυξη και τη διαχείριση των υποδομών τόσο στο νερό όσο και στα απόβλητα της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Ροσινιόλ.

Τεχνογνωσία

Για τον όμιλο Suez ανέφερε ότι είναι μια παγκόσμια εταιρία με 90.000 εργαζομένους και δράση σε 70 χώρες. Σύμφωνα με τον κ. Ροσινιόλ, που μίλησε στη «δημοκρατία», η SUEZ επιθυμεί να συμμετέχει στο μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ και να προσφέρει την τεχνογνωσία της. «Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του νερού» τόνισε με νόημα. Συμπλήρωσε πως τη γαλλική εταιρία νερού την ενδιαφέρει η συνεργασία με το κράτος. «Δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα του νερού» είπε.

Ο κ. Ροσινιόλ συμπλήρωσε πως γνωρίζει για τις πολυήμερες διακοπές νερού από τον Τύπο. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την ΕΥΑΘ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι Ελληνες» είπε, αναφερόμενος στις διάφορες αντιδράσεις. Στο γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε η πρέσβειρα της χώρας μας στη Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά. «Η Ελλάδα προσπαθεί να βγει από την κρίση» είπε. «Το 2018 βγαίνουμε από το πρόγραμμα και η Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία» σημείωσε. Σήμερα στη χώρα μας δραστηριοποιούνται 120 μεγάλες και μικρομεσαίες γαλλικές κοινοπραξίες ή θυγατρικές εταιρίες. «Ηρθε η ώρα η Αυτοδιοίκηση να πάρει τα ηνία στη διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να δώσουμε λύσεις στην κεντρική Μακεδονία» είπε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα