Στην Πανγαία το «Lazart» με 7.000.000 €

Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας πέρασε το πεντάστερο ξενοδοχείο απέναντι από τη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη

Από τη 
Μαρία Μαθιοπούλου

Στην αγορά του πέντε αστέρων ξενοδοχείου «Lazart Hotel» απέναντι από τον πολιτιστικό χώρο Μονή Λαζαριστών, στη δυτική Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ (του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας) αντί τιμήματος 7.000.000 ευρώ. Το ακίνητο είναι μισθωμένο σε εταιρία του ομίλου Zeus International, ο οποίος πριν από έναν χρόνο περίπου ανέλαβε τη διαχείρισή του για μια δεκαετία από την Hellas Capital.

Οπως αναφέρει η Πανγαία, το «Lazart Hotel» διαθέτει 74 ιδιαίτερα ευρύχωρα δωμάτια και προσφέρει πολυτελή διαμονή σε ένα προνομιακό σημείο της Θεσσαλονίκης, μόλις 10 λεπτά από την καρδιά της πόλης, ενώ είναι μισθωμένο σε εταιρία του ομίλου Zeus International, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον πιο ταχέως αναπτυσσόμενο όμιλο που δραστηριοποιείται εμπορικά στον κλάδο εκμετάλλευσης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων. Σημειώνεται ότι έναν χρόνο πριν, όταν η Zeus International εγκαινίαζε το ξενοδοχείο υπό τη νέα του διαχείριση, είχε κάνει γνωστή την απόφασή της να επενδύσει περί το 1.000.000 ευρώ για την ανακαίνισή του, αλλά και τις προθέσεις της να αξιοποιήσει τις τουριστικές προοπτικές της Θεσσαλονίκης, για την οποία είχε εκφράσει την πίστη ότι μπορεί να γίνει τουριστικά η αυριανή Κωνσταντινούπολη.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την απόκτηση ενός ποιοτικού ξενοδοχείου πόλης, όπως το «Lazart Hotel» καθώς και για τη συνεργασία μας με τη Zeus International. Η εν λόγω επένδυση εντάσσεται απόλυτα στην επενδυτική στρατηγική μας ως προς την ανάπτυξή μας στον χώρο του hospitality και έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης επένδυσής μας στην Πάτρα, όπου σύντομα θα λειτουργήσει το πρώτο Moxy by Marriott στη Μεσόγειο» ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ Αριστοτέλης Καρυτινός.