Με ισχυρά μελτέμια και δροσιά το τριήμερο

«Μαντάρα» θα τα κάνει ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο πολλοί περίμεναν για να πραγματοποιήσουν μια κοντινή ή και πιο μακρινή εξόρμηση, καθώς και να κάνουν τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, την εμφάνισή τους θα κάνουν τα πρώτα μελτέμια, με τους ανέμους να φτάνουν ακόμη και τα 7 μποφόρ, ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν ακόμη και σποραδικές βροχές.
Συγκεκριμένα, έντονοι βοριάδες, οι οποίοι στο Αιγαίο θα ξεπεράσουν ακόμα και τα 7 μποφόρ, θα πλέουν στα πελάγη από το Σάββατο, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών, ενώ οι θάλασσες θα είναι ταραγμένες έως και τη Δευτέρα.

Παράλληλα, όπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, η επικράτηση των ισχυρών ανέμων θα φέρει και πτώση του υδραργύρου περίπου 2-3 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ξεπερνά σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμη και τους 30 βαθμούς.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα ευνοήσουν ιδιαίτερα όσους περίμεναν το τριήμερο για να κάνουν τις πρώτες βουτιές τους, καθώς οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι χαμηλές. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου άστατος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά της χώρας, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, καθώς θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.