«Scorpions σε άλλο επίπεδο»

Υπόσχεση για μια συναυλία «πολιτιστικό γεγονός» στο Καλλιμάρμαρο έδωσαν τα μέλη του συγκροτήματοςΡεπορτάζ
Γιώτα Βαζούρα

Μ ας υπόσχονται ότι, παρά τις αμέτρητες συναυλίες που έχουν δώσει στην Ελλάδα, αυτή που θα γίνει στις 16 Ιουλίου θα είναι πέρα ως πέρα μοναδική. Θα είναι μια βραδιά «Once in a lifetime».

Γι’ αυτό ο χώρος που επέλεξαν για να κάνουν τη μεγάλη επιστροφή τους στη χώρα μας οι Scorpions δεν είναι ακόμη ένα υπαίθριο θέατρο, αλλά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου το 1896 έγινε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Το θρυλικό συγκρότημα και αγαπημένο του ελληνικού κοινού θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία σε περίπου δύο μήνες, στις 16 Ιουλίου, συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα της Αθήνας.

Οι Γερμανοί ροκάδες την περίοδο αυτή βρίσκονται στην Ελλάδα, κάνουν πρόβες με την ΚΟΑ και χθες συνάντησαν τους Ελληνες δημοσιογράφους για να τους αποκαλύψουν τα όσα ωραία θα ακούσουμε από αυτούς στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Τη συγκεκριμένη βραδιά δεν θα τη χαρακτήριζα απλά ως μια συναυλία, αλλά ως ένα πολιτιστικό γεγονός» σχολίασε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Κλάους Μάινε. «Δεν θα υπάρχουν άλλα συγκροτήματα που θα ανοίξουν την εκδήλωση ούτε εμείς είμαστε οι headliners. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Βλέποντας τις μεταμορφώσεις των συνθέσεών μας από τις ορχήστρες διαπιστώνουμε ότι η μουσική μας παρουσιάζεται σε ένα άλλο επίπεδο. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να κάτσω ανάμεσα στο κοινό να το ακούσω, αλλά θα πρέπει να είμαι στη σκηνή» συμπλήρωσε, τονίζοντας μάλιστα ότι, αν και έχουν δώσει πολλάκις συναυλίες με διάφορες ορχήστρες ανά τον πλανήτη -τόσο στη Ρωσία όσο και στην Αμερική-, αυτή θα είναι κάπως διαφορετική, καθώς η βραδιά θα ξεκινήσει με διασκευές από την ΚΟΑ.

Το πρόγραμμα, όπως διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας της Αθήνας Στέφανος Τσιαλής, θα περιλαμβάνει τις διασκευές των κομματιών των Scorpions που είχε κάνει πριν από 20 χρόνια ο Κρίστιαν Κολονόβιτς για τη συναυλία που έδωσε το συγκρότημα με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου.

«Είναι μεγάλη τιμή και μια μεγάλη πρόκληση για μια ορχήστρα, όπως η δική μας» τόνισε ο κ. Τσιαλής. «Δεν μας συμβαίνει συχνά να συμπράττουμε με τέτοια συγκροτήματα. Ουσιαστικά σε αυτήν τη βραδιά η ροκ μουσική συναντά τη συμφωνική. Αισθανόμαστε δέος που θα παίξουμε μπροστά σε 30.000-35.000 θεατές» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στην ερώτηση αν υπάρχει μόνο μια λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την πολύχρονη πορεία των Scorpions, οι Κλάους Μάινε και Ρούντολφ Σένκερ απάντησαν ότι είναι αναμφίβολα η φιλία.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας Μαρία Παπαλάμπρου θυμήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ένα άγνωστο περιστατικό που αφορούσε την προ καιρού επίσκεψη του συγκροτήματος στο Καλλιμάρμαρο. «Ο Ρούντολφ, όταν είδε τους ολυμπιακούς κύκλους στο στάδιο, μας είπε ότι κάπως έτσι αισθάνεται και εκείνος με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Οτι είναι δεμένοι, όπως αυτοί οι πέντε κύκλοι».

• Info: Η συναυλία των Scorpions θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Κρασί με την ετικέτα τους

Μια έκπληξη περίμενε χθες τα δύο μέλη των Scorpions. Ενα μέλος του ελληνικού fan club, θέλοντας να τους πείσει ότι «η μουσική τους είναι σαν το παλιό καλό κρασί», πρόσφερε στον Κλάους και τον Ρούντολφ από ένα μπουκάλι κρασί, κάνοντας τους παρευρισκομένους να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα. «Ο πατέρας μου λάτρευε τη φιλοσοφία, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα» δήλωσε ο κιθαρίστας της μπάντας Ρούντολφ. «Γι’ αυτό και λατρεύω τον ελληνικό πολιτισμό».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα