Θα «τερματίσουμε» την κωμωδία

Ο Αλέξανδρος Χαριζάνης μιλάει στη «δημοκρατία» για το «The bondage family comedy show» και τη ΘεσσαλονίκηΑπό την
Ελένη Σκάρπου

Δεν μας ήταν αρκετά τα stand up comedy shows! Δεν χορτάσαμε από ακυριές και γέλιο! Δεν θα μείνουμε και παραπονεμένοι όμως, γιατί ο Αλέξανδρος Χαριζάνης, γνωστός κωμικός και ραδιοφωνικός παραγωγός της πόλης, έρχεται απόψε στις 21.15 παρέα με μια κωμική συμμορία στο Eightball στα Λαδάδικα, για να μας ξανασυστήσει το «The Bondage Family Comedy Show».

Στην πραγματικότητα, η ραδιοφωνική εκπομπή με stand up comedy, improv comedy, νέα τραγούδια, videos και φυσικά τις καλύτερες ακυριές της χρονιάς θα μας κάνει άνω κάτω και πολύ θα μας αρέσει. Μαζί του θα βρεθούν επί σκηνής οι ατίθασοι Χρύσα Κατσαρίνη, Θανάσης Cain Σαμαράς, Γιώργος Βαβούρας και Αλίκη Τσακούμη. Με σύνθημα «Αυτή τη φορά θα το τερματίσουμε», μας περιμένουν όλους και όλες για να το ζήσουμε ακραία. Εκείνος θα το ζήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και πάνω στο σανίδι θα είναι όπως επισημαίνει και ο ίδιος… όσο καλύτερος μπορεί! «Στη σκηνή παλεύουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προσωπική μας έκφραση και τη συνθήκη πως από κάτω μας βλέπει κόσμος που μας έχει επιλέξει». Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εκείνον και για κάθε κωμικό άλλωστε!

«Οι κωμικοί στην Ελλάδα έχουν να δώσουν πολλά, αρκεί να διεκδικήσουν περισσότερες ευκαιρίες. Και δεν μιλάω μόνο για τις παραστάσεις, αλλά για την ψυχαγωγία γενικότερα. Για να παράξεις γέλιο, πρέπει να σου αρέσει να γελάς. Μουντρούχοι δύσκολα θα βγάλουν άκρη» λέει ο Αλέξανδρος, που με το πέρασμα των χρόνων βάζει στη ζυγαριά την ιδιότητα του κωμικού και του ραδιοφωνικού παραγωγού.

Σταθερά βήματα

Αλλοτε συνδέονται και άλλοτε συγκρούονται μέσα του, αλλά πάντα με δημιουργική σκέψη όλα οδηγούν στο προσωπικό του φως. «Το κάθε πράγμα στην ώρα του. Κάθε είδος έχει τα δικά του κλειδιά, τα οποία αποκτά κανείς πάνω στη δουλειά. Συνδέονται σίγουρα, αλλά εάν τα μπλέξεις πολύ μπορεί να βγεις εκτός προγραμματισμού και να μην έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις» τονίζει και αποφεύγει τις κακοτοπιές, κάνοντας σταθερά βήματα.

Στην παράσταση αυτή έχει βάλει όλο του τον εαυτό και φυσικά έχει συγκεντρώσει τα καλύτερα για το καλύτερο κοινό. «Η συγκεκριμένη παράσταση είναι θα λέγαμε ένα best of της σεζόν που μας φεύγει. Αγαπημένα κείμενα, βίντεο και τραγούδια, αλλά και νέες συνταγές αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας θα δείτε. Με την ομάδα που θα με πλαισιώσει πάμε να το τερματίσουμε» εξηγεί. Υπάρχουν για τον ίδιο πολλοί λόγοι για να καταπιάνεται με το stand up και η εξέλιξη του είδους τού δίνει πάτημα για να δημιουργεί.

Με συναρπάζει η αμεσότητα

«Σίγουρα με συναρπάζει η αμεσότητα στις αντιδράσεις του κοινού, κάτι που στο ραδιόφωνο δεν μπορείς να το δεις και να το μετρήσεις άμεσα. Στην παράσταση λες κάτι και βλέπεις κατευθείαν αντιδράσεις. Γενικά η σκηνή έχει ανέβει αρκετά, προσπαθούμε όσο μπορούμε να κάνουμε όλο και πιο προσεγμένα events για να ανέβει ακόμη περισσότερο. Για να δούμε» λέει και κάθε φορά που έρχεται σε παράσταση η μαμά του αναρωτιέται τι πήγε στραβά. Δύσκολα στραβώνει και όντας γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός έχει το δικό του όραμα για την πόλη και τον κόσμο που ζει και ασχολείται με τις τέχνες εδώ. «Θα ήθελα στη Θεσσαλονίκη να μπορώ να βλέπω περισσότερες μικρές καλλιτεχνικές ομάδες να πατούν γερά στα πόδια τους και να κάνουν τη φάση τους ελεύθερα» επιμένει ο stand up comedian, που στη σκηνή λειτουργεί σαν πολυεργαλείο, αφού με το μικρόφωνό του μπορεί να σατιρίσει, να τραγουδήσει, να ενσαρκώσει, να μυήσει, να σκορπίσει γέλιο και τελικά να κερδίσει τουλάχιστον τη συμπάθεια των θεατών. Στην παρούσα φάση έχει έναν στόχο: «Το ζητούμενο για μένα αυτή την εποχή είναι να λέω αυτά που έχω στο κεφάλι μου, είτε από το ραδιόφωνο είτε από τη σκηνή». Αυτή η συνθήκη συνιστά τη δική του ελευθερία. Γιατί μπορεί να μην του αρέσουν τα καυτερά φαγητά, αλλά πάντα επιδιώκει τα καυτά αστεία και την απόλυτη επαφή με τους αποδέκτες αυτών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα