Πετούν την «μπάλα στην εξέδρα» για τις συντάξεις

Πανικός και ακόμα μία διάψευση του υπουργείου μετά την αποκάλυψη για τον ΑρμαγεδδώναΜε τη λογική τού «οχ, καημένε, τι θυμάσαι τώρα! Περασμένα και -οριστικά- ξεχασμένα», η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους πετώντας ξανά την «μπάλα στην εξέδρα», αυτή τη φορά με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στο τ. ΙΚΑ, επιβεβαιώνοντας ότι οι μειώσεις στις συντάξεις -βάσει των νομοθετημένων για το 2019 περικοπών- θα ξεπεράσουν τα 400 ευρώ τον μήνα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε κατάσταση πανικού μετά τον αντίκτυπο που είχε στην κοινή γνώμη το πρωτοσέλιδο θέμα του χθεσινού φύλλου της «δημοκρατίας» και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν σε ενημερωτικούς ιστοτόπους (βάσει των αποκαλυπτικών στοιχείων της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), προχώρησε σε ακόμα μία «διάψευση»… επιβεβαιώνοντας εν τέλει τους ισχυρισμούς της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του υπουργείου ο συντάκτης αποφεύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και επιρρίπτει ευθύνες για «κάκιστες υπηρεσίες» στον κόσμο της εργασίας, σε «όσους εξακολουθούν να προβάλλουν επιλεκτικά παραδείγματα ψευδών διαφορών μεταξύ των “νέων” συντάξεων με βάση τον ν. 4387/16 και των “παλαιών” συντάξεων».

Η πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας καλεί τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να ξεχάσουν τα δεδομένα που ίσχυαν προ Μνημονίων, αναφέροντας έμμεσα στην απάντησή της ότι τα στοιχεία της ΠΟΣΕ αφορούν «συντάξεις που απονέμονταν πριν από τις περικοπές της περιόδου 2010-2014 και πριν από τη χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν τη χώρα και το Ασφαλιστικό οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μοιάζοντας να ακολουθεί την επικοινωνιακή τακτική των «σημιτικών εκσυγχρονιστών», «ευλογεί» τον νόμο Κατρούγκαλου αναφέροντας: «Με τον ν. 4387/16 αποκαταστάθηκε η βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού». Στο ίδιο πλαίσιο, παραπέμπει τους συνταξιούχους στο… μακρινό 2022 για μια ενδεχόμενη αύξηση 2%!
Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας υιοθετεί την -επικίνδυνη- λογική τού «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου», υποστηρίζοντας ότι «όσοι εξακολουθούν να προβάλλουν διαφορετική εικόνα είναι προφανές ότι εξυπηρετούν το γνωστό σχέδιο της Ν.Δ. να υπονομεύσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα