Οι… τουρίστες της ΑΑΔΕ έβγαλαν πάλι λαβράκια

Κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής σε Μύκονο, Πάρο, Εύβοια και ΑχαΐαΣτην τσιμπίδα των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι οποίοι με την κατάλληλη χαλαρή αμφίεση και μιλώντας μόνο αγγλικά προσποιήθηκαν τους Ελβετούς και τους Αμερικανούς τουρίστες, έπεσε κύκλωμα στη Μύκονο που μετέφερε ξένους επισκέπτες του νησιού με πολυτελείς λιμουζίνες χωρίς να διαθέτει καμία από τις προβλεπόμενες άδειες. Παράλληλα, συνεργεία της ΑΑΔΕ συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους σε εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Η ΑΑΔΕ έχει διαπιστώσει ότι το φαινόμενο της μεταφοράς τουριστών από λιμάνια και αεροδρόμια με επιβατικά Ι.Χ., μικρά λεωφορεία και πολυτελείς λιμουζίνες, δίχως τις απαραίτητες άδειες και παραστατικά, έχει πάρει εκτεταμένες διαστάσεις. Ετσι, τα στελέχη της ΑΑΔΕ έλαβαν εντολή να επεκτείνουν τους ελέγχους τους και στο συγκεκριμένο κομμάτι της τουριστικής αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, στη Μύκονο οι ελεγκτές εμφανίζονταν σαν τουρίστες και ζητούσαν μεταφορά VIP από το αεροδρόμιο και το λιμάνι του νησιού. Οι τιμές για τη μετακίνηση με τα πολυτελή οχήματα κυμαίνονταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.

Σε ένα από τα πούλμαν στα οποία επιβιβάστηκαν διαπίστωσαν ότι δεν διέθετε όλα τα νόμιμα έγγραφα για τη μεταφορά τουριστών, ενώ ο ιδιοκτήτης όχι μόνο δεν είχε κάνει έναρξη στην Εφορία για την εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά δεν διέθετε καν επαγγελματική στέγη. Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε στην ιστοσελίδα τουριστικού γραφείου που διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου. Κατόπιν αυτού, η υπόθεση άρχισε να διερευνάται φορολογικά σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Αρχές της Ελβετίας και της Γερμανίας. Ο οδηγός του πούλμαν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Εξάλλου, εκτεταμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής διενεργήθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από στελέχη της ΑΑΔΕ σε τουριστικά θέρετρα. Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψε ότι γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα της Πάρου δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις και γι’ αυτό επιβλήθηκε στην επιχείρηση διήμερη διακοπή λειτουργίας, ενώ σε άλλο εστιατόριο του νησιού μπήκε 7ήμερο λουκέτο για διπλή υποτροπή.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επέβαλαν 48ωρο λουκέτο και σε αίθουσα εκδηλώσεων στο Αλιβέρι της Εύβοιας, όπου πραγματοποιούνταν γαμήλιο πάρτι κόστους 3.100 ευρώ χωρίς να έχει εκδοθεί απόδειξη.
Το κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής επεκτάθηκε και σε αγροτικές επιχειρήσεις στον νομό Αχαΐας και έβγαλε «λαβράκια». Σε έλεγχο σε συσκευαστήριο πατάτας εντοπίστηκαν 29 τόνοι πατάτας, αξίας 11.500 ευρώ, χωρίς παραστατικά, ενώ σε συσκευαστήριο λεμονιών εντοπίστηκαν 22 τόνοι λεμονιών, αξίας 11.000 ευρώ, επίσης χωρίς παραστατικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα