«Πραξικόπημα»

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση με τη «διακήρυξη της 28ης Σεπτεμβρίου» -κείμενο στο σάιτ της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)- με αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης, σύσταση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με «εγγυητή στη μετάπτωση στη συνταγματική ομαλότητα» τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Χθες, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχερίνας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση περί απαγόρευσης της προγραμματισμένης συγκέντρωσης-παρέλασης των εφέδρων στην πλατεία Συντάγματος σήμερα στις 16.00.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, το χρονικό διάστημα από 06.00 μέχρι και 24.00 η πραγματοποίηση της υπαίθριας συνάθροισης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» στο κέντρο Αθήνας.

«Πολιτική απόφαση»

Οι έφεδροι με ανάρτησή τους σε facebook και twitter (μέσα που χρησιμοποιούν πολύ αυτές τις μέρες) απάντησαν στην αναμενόμενη απόφαση της Αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποφάσισε η ΓΑΔΑ αλλά η κυβέρνηση για την απαγόρευση της εκδήλωσης. «Είναι απόφαση που ελήφθη σε χαμηλό επίπεδο. Γι’ αυτό είναι λογική και κατανοητή» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο επικεφαλής των εφέδρων λοκατζήδων, ταξίαρχος ε.α. Ι. Τζιάκης. «Η εκδήλωση αναβάλλεται, δεν ματαιώνεται. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή».

Στην ανακοίνωση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής αναφέρεται ότι απαγορεύεται η συνάθροιση «στην περιοχή κέντρου Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου (από τη συμβολή της με την πλ. Ομονοίας) – Φιλελλήνων – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Λ. Β. Ολγας – αριστερά Λ. Β. Κωνσταντίνου – αριστερά Λ. Β. Σοφίας – δεξιά Πλουτάρχου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – Κανάρη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Καποδιστρίου – αριστερά 3ης Σεπτεμβρίου – δεξιά Σατωβριάνδου – Σωκράτους – αριστερά Λυκούργου – αριστερά Αθηνάς (μέχρι τη συμβολή με την πλ. Ομόνοιας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής».

Σ. Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα