Ο κατάσκοπος που γύρισε από τον… άλλο κόσμο!

Απίστευτη ιστορία στην Ουκρανία με ψεύτικη δολοφονίαΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Μόλις μία μέρα διήρκεσαν η θλίψη και τα δάκρυα για τη δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπαμπτσένκο, καθώς 24 ώρες μετά την υποτιθέμενη δολοφονία του ο 41χρονος δημοσιογράφος εμφανίστηκε σώος και αβλαβής!

Η υποτιθέμενη δολοφονία, την οποία αναπαρήγαγαν τα διεθνή ΜΜΕ και μάλιστα ως πρώτη είδηση, αποτέλεσε ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα fake news, ενορχηστρωμένο από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών (SBU).

Τα δάκρυα αγανάκτησης κατά του Κρεμλίνου, το οποίο θεωρήθηκε από την αρχή ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, καθώς ο Μπαμπτσένκο ήταν σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία και τη Συρία, διαδέχθηκε η αποκάλυψη ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες οργάνωσαν το «φιάσκο» για να αποτρέψουν ένα πραγματικό σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου από τη Μόσχα.

Πρόσφατα ο Μπαμπτσένκο εγκατέλειψε τη Ρωσία, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του. Εμφανιζόμενος σε συνέντευξη Τύπου ο γνωστός για τις πολεμικές ανταποκρίσεις του Μπαμπτσένκο ευχαρίστησε την SBU για το γεγονός ότι είναι ακόμη ζωντανός και εξήγησε μπροστά στις κάμερες ότι συμμετείχε στη σκηνοθεσία της δολοφονίας του, στο πλαίσιο «μιας ειδικής επιχείρησης» των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Στην ίδια συνέντευξη ο επικεφαλής της SBU Βασίλ Γκίτσακ ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας Ουκρανός που είχε προσληφθεί από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για να δολοφονήσει τον Ρώσο δημοσιογράφο.

Αρνούμενο τις κατηγορίες που του αποδίδονται, το Κρεμλίνο εξέφρασε την ανακούφισή του για το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος είναι ζωντανός, κάλεσε τον 41χρονο να λογοδοτήσει για τις δηλώσεις του, ενώ δεν παρέλειψε να βάλει κατά της Ουκρανίας αναφέροντας ότι «είναι μια επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους».

Για «μασκαράτα» που στήθηκε «για προπαγανδιστικούς σκοπούς» έκανε με τη σειρά της λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα