Εκτεθειμένη λόγω Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

«Διεθνής διασυρμός» λέει η αγορά, ενώ ζητά την παραίτηση του Χαράλαμπου ΓκότσηΣε διεθνή διασυρμό της χώρας οδηγεί η παρατεταμένη απραξία της διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης από πλευράς της, για την υπόθεση της Folli Follie.

«Ενώ έχει περάσει ένας μήνας μετά την παρουσίαση έκθεσης της αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας QCM, που αναδείκνυε σοβαρά κενά τόσο στα οικονομικά στοιχεία όσο και στα στοιχεία του δικτύου καταστημάτων της Folli Follie, και ενώ η διοίκηση της τελευταίας είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης πάει με τον αραμπά» υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς. Τα ίδια στελέχη ζητούν την αποπομπή του κ. Γκότση, ο οποίος «αδυνατεί να κατανοήσει τις επιπτώσεις από την υπόθεση Folli Follie για την εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού». Ο τραγέλαφος ολοκληρώνεται με την αδυναμία της διοίκησης να επαναλειτουργήσει τον δικτυακό τόπο της επιτροπής, ο οποίος είναι «εκτός δικτύου» εδώ και περίπου μία εβδομάδα!

Οι αρμόδιες Αρχές κινούνται με ρυθμούς χελώνας, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Μάλιστα, αρνούνται να ενημερώσουν αναλυτικά τους μικρομετόχους αλλά και τους μεγάλους διεθνείς μετόχους της Folli Follie τι πραγματικά συμβαίνει. Αναφέρονται σε αδυναμία της διοίκησης της τελευταίας να παρουσιάσει στοιχεία χωρίς να εξηγούν ποια στοιχεία δεν εμφάνισε και σε ποιον. Ισχύουν οι πληροφορίες περί αδυναμίας παρουσίασης των οικονομικών στοιχείων για την αγορά της Κίνας στην Ernst & Young που έχει επιλεγεί για τον έλεγχο των λογιστικών καταστάσεων; Για ποια ακριβώς αδικήματα προσέφυγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις δικαστικές Αρχές στην υπόθεση Folli Follie; Για «μη προσκόμιση στοιχείων», για «παρεμπόδιση ελέγχου» και για ποια άλλα; Και γιατί δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση;

Παραβάσεις

Οπως εξηγούν έγκυροι νομικοί κύκλοι, η διοίκηση της τελευταίας δεν θα έχει μόνο να αντιμετωπίσει ζητήματα που άπτονται της χρηματιστηριακής νομοθεσίας (παραπλάνηση επενδυτικού κοινού, αλλοίωση οικονομικών καταστάσεων κ.ά.). Θα βρεθεί αντιμέτωπη και με παραβιάσεις της νομοθεσίας για το «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» κ.ά. Αγωγές και άλλες νομικές ενέργειες αναμένονται και από μεμονωμένους μετόχους, ομολογιούχους (κατέχουν ομόλογα για τα οποία επένδυσαν 400.000.000 ευρώ και πλέον η αξία τους εξανεμίζεται) και άλλους συνεργάτες της ελληνικής εταιρίας.

Στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς εξηγούν ότι «ο κ. Γκότσης αδυνατεί να κατανοήσει πως εκτός από τους μικρομετόχους η Folli Follie έχει και πανίσχυρους διεθνείς μετόχους (Fidelity, Fosun κ.ά.), που περίμεναν ταχύτερη αντίδραση από τις αρμόδιες Αρχές». Ταχύτερη και ουσιαστική διαχείριση περιμένουν ακόμα οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της εισηγμένης εταιρίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα