Φυσικό αέριο σε 18 πόλεις

160.000.000 € για επέκταση του δικτύου σε Στερεά και ΜακεδονίαΕνα σημαντικό βήμα για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις των Περιφερειών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας καθώς και για την τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών πραγματοποιήθηκε με την ένταξη των έργων, συνολικής δαπάνης 160.000.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) – ΕΣΠΑ.

Οι επενδύσεις για τα αστικά δίκτυα θα υλοποιηθούν από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (θυγατρική της ΔΕΠΑ). Τις σχετικές αποφάσεις για την ένταξη των επενδύσεων στο ΠΔΕ υπέγραψαν πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα, στα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περιλαμβάνονται τα εξής:

• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Τα δίκτυα διανομής θα αναπτυχθούν στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας (νομός Εβρου), Κομοτηνής (νομός Ροδόπης), Ξάνθης (νομός Ξάνθης), Δράμας (νομός Δράμας) και Καβάλας (νομός Καβάλας). Προβλέπεται η κατασκευή δικτύων συνολικού μήκους 485 χλμ., με διάρκεια υλοποίησης τα πέντε χρόνια.

• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Τα δίκτυα θα κατασκευαστούν στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας (νομός Ημαθίας), Κατερίνης (νομός Πιερίας), Σερρών (νομός Σερρών), Γιαννιτσών (νομός Πέλλας) και Κιλκίς (νομός Κιλκίς). Το συνολικό μήκος είναι 327 χιλιόμετρα.

• Στερεά Ελλάδα: Δίκτυα συνολικού μήκους 320 χλμ. θα γίνουν στις πόλεις Λαμίας (νομός Φθιώτιδας), Χαλκίδας (νομός Εύβοιας), Θήβας και Λιβαδειάς (νομός Βοιωτίας), Αμφισσας (νομός Φωκίδας) και Καρπενησίου (νομός Ευρυτανίας).
Σημειώνεται ότι από τις συγκεκριμένες περιφέρειες της Ελλάδας διέρχεται ο κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι εφικτή η τροφοδοσία περιοχών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον αγωγό.

Επίσης για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρεται το φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή. Για τον λόγο αυτό εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο του ΔΕΣΦΑ για την κατασκευή σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στον σταθμό της Ρεβυθούσας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα