Επικίνδυνες οι διακομιδές νεογνών στα νοσοκομεία

Καταγγελίες-σοκ γιατρών του ΕΙΝΑΠΠαράνομος -με απόφαση του ΣτΕ- αλλά και επικίνδυνος είναι ο τρόπος που διενεργούνται οι διακομιδές νεογνών στα νοσοκομεία της χώρας μας, σύμφωνα με επιστολή της Eνωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, οι ελάχιστοι γιατροί που στελεχώνουν τις παιδιατρικές κλινικές συμμετέχουν στις εφημερίες του ΕΚΑΒ, με συνέπεια η απουσία τους να προκαλεί χάος στη λειτουργία των μονάδων νεογνών.

Μάλιστα, η ΕΙΝΑΠ αποκαλύπτει ότι έχει ήδη δεχτεί καταγγελία από αντιπροσωπία των Νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Νίκαια, Αλεξάνδρα, Αττικό και «Ελενα Βενιζέλου», που ενημερώνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διακομιδή νεογνών στα νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί ενημερώνουν το υπουργείο Υγείας ότι «ο σημερινός τρόπος διακομιδής είναι επικίνδυνος και στηρίζεται στη συμμετοχή γιατρών παιδιατρικών κλινικών στο πρόγραμμα εφημερίας του ΕΚΑΒ, κάτι το οποίο δημιουργεί χαώδες πρόβλημα στη λειτουργία των μονάδων, καθώς όλες λειτουργούν με τουλάχιστον 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις.

Αποκαλύψεις
Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που έχει κρίνει αυτόν τον τρόπο λειτουργίας παράνομο, καθώς οι γιατροί αναγκάζονται σε υπερεργασία, υπερβαίνοντας το νόμιμο όριο των εφημεριών ανά μήνα».
Να σημειωθεί ότι η διακομιδή νεογνών είναι μια πάρα πολύ σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία, η οποία πρέπει να εκτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό με καθορισμένους τους ρόλους όλων των συμμετεχόντων.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα