Ενδιαφέρον Μυτιληναίου για τη ΔΕΠΑ

Ο όμιλος Μυτιληναίος θα διεκδικήσει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, μία εκ των δύο εταιριών που θα προκύψει από τη διάσπαση της ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές για την ιδιωτικοποίησή της, όπως είπε χθες ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.Ο πρόεδρος του ομίλου, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων για το θέμα της ΔΕΠΑ, τόνισε: «Το ενδιαφέρον μας είναι αυτονόητο». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η τελική στάση του ομίλου θα εξαρτηθεί όταν οριστικοποιηθεί το νέο σχήμα της κρατικής εταιρίας φυσικού αερίου και πρόσθεσε ότι ο όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλη εταιρία προμήθειας φυσικού αερίου, για να προχωρήσει σε προμήθειες.

Για τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο κ. Μυτιληναίος είπε πως επίσης ενδιαφέρεται ο όμιλος, αλλά επισήμανε πως υπάρχει αρνητικό κλίμα στην ηλεκτροπαραγωγή από τις αυξημένες τιμές των ρύπων. Κατά τον επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, η ΔΕΗ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση με την πώληση των συγκεκριμένων μονάδων (σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη), καθώς δεν είναι βιώσιμες.

Για τη μεγάλη επένδυση για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου, ο κ. Μυτιληναίος άφησε αιχμές κατά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Οπως είπε, η αίτηση για την αδειοδότησή της έχει υποβληθεί εδώ και μήνες, αλλά διαπιστώνεται καθυστέρηση. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν κρύβεται κάτι άλλο, αν και είμαι καχύποπτος» σημείωσε. Για την κατασκευή νέας μονάδας αλουμίνας, που επίσης έχει εξαγγείλει η διοίκηση του ομίλου, επισημάνθηκε πως γίνονται οι σχετικές μελέτες ώστε να διαπιστωθεί πόσο βιώσιμη και αποδοτική είναι. «Αν είναι 100% αποδοτική, τότε θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της επένδυσης» τόνισε. Ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος είπε πως η Αλουμίνιο βγαίνει κερδισμένη από τις κυρώσεις κατά της Ρουσάλ, ωστόσο το γενικότερο κλίμα με τους δασμούς δημιουργεί αρνητικό περιβάλλον στην παγκόσμια αγορά και δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα