Αντιδρά ο Κυριάκος και βλέπει τον Παυλόπουλο!

Ηχηρά «όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του Κινήματος Αλλαγής που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί όταν δει συνολικά τη συμφωνία, εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επικοινωνία του με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να τους ενημερώσει για τη συμφωνία. Ούτε πέντε λεπτά δεν κράτησε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του ζήτησε να του στείλει άμεσα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, «θεσμικό εγγυητή του πολιτεύματος», όπως τον χαρακτήρισε στη δήλωσή του, προκειμένου να καταγγείλει τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του».

«Αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για «κακή συμφωνία». Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που είχε το πρωί σύσκεψη με τους Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκο Δένδια και Κώστα Τσιάρα, υποστήριξε πως «δεν θα διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα της Ελλάδας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να μην υπογράψει αυτή τη συμφωνία» κατέληξε στη δήλωσή του. Το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του, επανέλαβε ότι είναι «υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης», χωρίς να παίρνει πάντως θέση.

Ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε στον πρωθυπουργό ότι «όσο υπάρχω στη ζωή θα πολεμάω για να ακυρώσω τη συμφωνία αυτή», ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε στον πρωθυπουργό: «Με τη συγκεκριμένη συμφωνία ο ίδιος και η κυβέρνησή του δίνουν συστατική επιστολή στη FYROM για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Από αυτήν την άποψη, δίνει πράσινο φως στην ανασφάλεια και την αποσταθεροποίηση στην περιοχή».

Τέλος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τόνισε πως «η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την οποιαδήποτε συμφωνία σχεδιάζει η κυβέρνηση και καλεί τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα