Τώρα θυμήθηκαν τους κατοίκους της Μάνδρας

Η Δούρου ξεμπλοκάρει το κονδύλι ύψους 6.700.000 € για τις ζημιές από τη φονική πλημμύρα του 2017

Με πολύμηνη καθυστέρηση, η Περιφέρεια Αττικής ανοίγει την κάνουλα της χρηματοδότησης 6.700.000 ευρώ για τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις φονικές πλημμύρες, που έπληξαν το προηγούμενο φθινόπωρο τη μαρτυρική Μάνδρα. 

Ειδικότερα, χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 4.350.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των οδών και πεζοδρομίων στη Μάνδρα, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας πεζών και οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα απομακρυνθούν τα εμπόδια, θα διαμορφωθούν οδεύσεις τυφλών και υποβιβασμοί πεζοδρομίων, θα ανακατασκευαστούν οι ράμπες πρόσβασης οχημάτων, θα αντικατασταθούν οι πλακοστρώσεις και τα κρασπεδόρειθρα, ενώ θα τοποθετηθούν προστατευτικά στοιχεία για την όδευση πεζών και ατόμων με αναπηρία.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ, αφορά την αποκατάσταση και τη λειτουργική, ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση των πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επιπλέον, με τον έλεγχο του συστήματος άρδευσης μέσω αυτοματισμού και την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σωμάτων θα επιτευχθεί εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας ύδατος και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η φονική πλημμύρα έπνιξε τη δυτική Αττική στις 15 Νοεμβρίου 2017. Η λίστα των νεκρών είναι μακρά, καθώς 21 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι αυτοψίες που έγιναν στην περιοχή αποκάλυψαν καταστροφές σε εκατοντάδες οικίες και επαγγελματικά κτίρια σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Ελευσίνα. Η πλημμύρα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στην Αττική βάσει νεκρών.