Κάθειρξη 16 ετών στον Φουρλεμάδη με αναστολή

Για την υπεξαίρεση στην «Αλληλεγγύη»Δεκαέξι χρόνια κάθειρξης για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο επιβλήθηκε στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» Δημήτρη Φουρλεμάδη, ο οποίος, παρά τη βαριά «καμπάνα», έφυγε ελεύθερος από το δικαστήριο, καθώς του δόθηκε αναστολή στην έφεση. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα ένοχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση, με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, και της απλής απιστίας στην υπηρεσία, καθώς οι δικαστές προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν. 1608/1950.

Τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του, που αναγνώρισε το δικαστήριο στον κατηγορούμενο, στάθηκαν ικανά να «σπάσουν» τα ισόβια, με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος αμέσως μετά την καταδίκη του για την υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσίου που προορίζονταν για φιλανθρωπικές αποστολές. Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή, ενώ του επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 10.000 €.

Για συνέργεια

Ελεύθερη αφέθηκε και η φερόμενη ως διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου της ΜΚΟ, η οποία κρίθηκε, με οριακή πλειοψηφία, ένοχη για το αδίκημα της απλής συνέργειας. Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, με αναστολή. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο οικονομικοί επιθεωρητές της Εκκλησίας για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε βαθμό κακουργήματος. Στο Δημόσιο επιδικάστηκε αποζημίωση 5.000 € από τον Δ. Φουρλεμάδη και 1.000 € από τη δεύτερη κατηγορουμένη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα