Τι απάντησε η MIG για την πώληση του «Υγεία»

H Marfin με ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι ανοιχτός ο δρόμος για τον Ομιλο του Ιατρικού Αθηνών να καταθέσει νέα πρόταση εξαγοράςΤη δική της απάντηση στον όμιλο Αποστολόπουλου σχετικά με την πώληση του «Υγεία» στην επενδυτική εταιρία CVC έδωσε χθες η MIG. Με αφορμή την αγωγή της Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος κατά της MIG και των υπόλοιπων μετόχων του θεραπευτηρίου, η Marfin Investment Group κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «αβάσιμα νομικά επιχειρήματα», τονίζοντας ότι είναι ανοιχτός ο δρόμος για τον ισχυρό άνδρα του Ιατρικού Αθηνών να καταθέσει νέα πρόταση για την εξαγορά του «Υγεία».

«Εχοντας αποτύχει να αποκτήσει το 30% του “Υγεία” στην τιμή των 0,45 ευρώ και αδυνατώντας προφανώς να επανέλθει με καινούργια δημόσια πρόταση σε τιμή υψηλότερη από τα 0,92 ευρώ που έχουν ήδη προσφερθεί, η Εταιρεία Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε., με αβάσιμα νομικά επιχειρήματα, επέλεξε τη δικαστική οδό για λόγους εντυπώσεων» αναφέρει η ΜIG και συμπληρώνει: «Εάν το πραγματικό ενδιαφέρον της Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος είναι η εξαγορά του “Υγεία”, ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός για την προσφορά υψηλότερου τιμήματος σε μετρητά. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

«Δολίως και επί μακρόν»

Είχε προηγηθεί, μία ημέρα νωρίτερα, η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του ομίλου Αποστολόπουλου, στη διάρκεια της οποίας ανέφερε ότι «δολίως και επί μακρόν» παραπλανήθηκε αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης του θεραπευτηρίου «Υγεία». Παρουσίασε την αλληλογραφία που είχε από τις αρχές Μαρτίου με την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, της MIG και του θεραπευτηρίου, αλλά και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το θέμα της πώλησης, σημειώνοντας ότι υπήρξε μεθόδευση ώστε να αποκλειστεί από τη διαδικασία πώλησης του «Υγεία» και να προχωρήσουν αποκλειστικά διαπραγματεύσεις με τη CVC.

Ο όμιλος Αποστολόπουλου ανακοίνωσε επίσης ότι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά των διοικήσεων της Τράπεζας Πειραιώς, της MIG και του «Υγεία», με αίτημα να «παγώσει» η διαδικασία πώλησης του «Υγεία» στη CVC και να μην επαναληφθεί, καθώς θεωρείται παράτυπη. Η πλευρά Αποστολόπουλου, που κατέχει ήδη το 5,18% του «Υγεία», υποστηρίζει ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, όπως πράττει η Τράπεζα Πειραιώς στην περίπτωση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Μαΐου κατατέθηκε στη MIG δεσμευτική προσφορά από τη HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L. (ελεγχόμενη από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC CAPITAL PARTNERS) για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην ΥΓΕΙΑ Α.Ε. (70,38%), αντί 0,92 ευρώ ανά μετοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα