Σφυροκόπημα στη Βουλή για τα νέα μέτρα!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο, πυρά από τους φορείς για πλειστηριασμούς και υπερφορολόγησηΕν μέσω σφοδρών συγκρούσεων συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει, αλλά και οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς σφυροκοπούν ανελέητα την κυβέρνηση, κυρίως για τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τα υψηλά πλεονάσματα και την υπερφορολόγηση. 

Την αντίθεση της ΚΕΔΕ στο πολυνομοσχέδιο εξέφρασε ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης (φωτό), λέγοντας ότι με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου διαλύεται το κύτταρο της κοινωνίας που είναι οι δήμοι. «Η επόμενη μέρα θα είναι δοκιμασία για τους δήμους» υπογράμμισε από την Ενωση Περιφερειών ο Κώστας Αγοραστός. Σκληρή κριτική άσκησαν και η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας έκανε λόγο για μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έως και 40% και για οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, γίνονται ζητιάνοι με τον νόμο Κατρούγκαλου.

«Τα νέα μέτρα οδηγούν στη διαιώνιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής» είπε το μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος, καταγγέλλοντας την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντήσει το προεδρείο. Ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός τόνισε ότι οι νοσηλευτές παίρνουν 700 με 800 ευρώ τον μήνα και με το αφορολόγητο θα πέσουν 100 ευρώ, κινδυνεύοντας να χάσουν και το ανθυγιεινό επίδομα.

Επίσης, ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γ.γ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, κατήγγειλε υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και τραγική έλλειψη σε κρεβάτια, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένο περιστατικό διακοπής ρεύματος στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, που υποχρέωσε τους χειρουργούς να τρέχουν για μπαλαντέζες…

Από την άλλη, η κυβέρνηση, διαμέσου της Εφης Αχτσιόγλου, επανέλαβε ότι η χώρα θα βγει καθαρά και οριστικά από τα Μνημόνια, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης επικαλέστηκε το Μεσοπρόθεσμο για να υποστηρίξει ότι έρχονται μειώσεις φόρων 2,3 δισ. ευρώ έως το 2022 και κατ’ επέκταση τέλος της μεγάλης εποχής της παρατεταμένης λιτότητας. Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί αύριο το μεσημέρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα