Ο ΟΤΕ ετοιμάζει «μπάσιμο» σε ιντερνετικές μπίζνες

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές, οι ασφάλειες και το διαδικτυακό στοίχημα είναι μόνο τρεις από τους τομείς που μελετά ή ετοιμάζεται να επεκταθεί ο ΟΤΕ, καθώς μετασχηματίζονται και αξιοποιούν το διαδίκτυο.Στη χθεσινή γενική συνέλευση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, με αφορμή την προσθήκη των τυχερών παιχνιδιών στο καταστατικό του ΟΤΕ, είπε πως «έχουμε μεγάλο πελατολόγιο, πολλές υπηρεσίες μετακινούνται από τον παραδοσιακό τρόπο που ξέραμε στα κινητά τηλέφωνα και στα tablets».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ παρουσίασε χθες και τα στοιχεία μελέτης του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία η συνολική συμβολή της δραστηριότητας του Ομίλου ΟΤΕ στο ελληνικό ΑΕΠ φτάνει τα 5,7 δισ. ευρώ ετησίως, δηλαδή το 3,2% του ΑΕΠ. Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε πως με βάση την ίδια μελέτη η συνολική συνεισφορά της δραστηριότητας του ομίλου στην απασχόληση φτάνει τις 75.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας (πάνω από 1,9% της απασχόλησης στην Ελλάδα). Επιπλέον, «η συνολική επίδραση του ομίλου στα δημόσια έσοδα υπερβαίνει τα 1,6 δισ. ευρώ ή 2,6% των συνολικών εσόδων του Δημοσίου από φόρους και εισφορές».

Μετά την απόκτηση πρόσθετου ποσοστού 5% από τη γερμανική Deutsche Telekom, το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται από δύο μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ. Ως εκπρόσωποι του Δημοσίου εξελέγησαν χθες οι Παναγιώτης Σκευοφύλαξ (συμμετείχε ήδη στο Δ.Σ.) και Γιάννης Φλώρος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα