Υπεράνω η πατρίς

Τώρα πλέον όλοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης βρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τουςΑπό τον
Ιωάννη Σαμέλη*

Tελικώς, αυτό που όλοι φοβόμασταν έγινε, και η κυβέρνηση εκχώρησε θεμελιώδη εθνικά δίκαια στους Σκοπιανούς, με άμεσα για αυτούς οφέλη και αντάλλαγμα αόριστες υποσχέσεις. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μια διακρατική συμφωνία, περιφρονώντας τον ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του, χλευάζοντας ως «ετερόκλητο όχλο» τους εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες που διαδήλωναν την αντίθεσή τους.

Λειτουργεί χωρίς πολιτική νομιμοποίηση και δεσμεύει τη χώρα, υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του. Πολλώ δε μάλλον που πρόκειται για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις, όπως είναι η εκχώρηση της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας», στοιχεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους Ελληνες .

Ισχυρίζονται, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να αλλάξει το όνομα «Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς, επειδή δήθεν έχουν αναγνωριστεί από 140 χώρες με αυτό το όνομα. Αντιστοίχως, για χρόνια όλη η παγκόσμια κοινότητα αποκαλούσε κάποιες χώρες με άλλα ονόματα από αυτά που ισχύουν σήμερα. Η πάλαι ποτέ Βιρμανία μετονομάστηκε σε Μιανμάρ, η Φορμόζα σε Ταϊβάν, η Ανω Βόλτα σε Μπουρκίνα Φάσο, το Ζαΐρ μετονομάστηκε σε Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ροδεσία έγινε Ζιμπάμπουε, η Δαχομέη λέγεται πλέον Μπενίν και η Κεϋλάνη λέγεται πλέον Σρι Λάνκα. Οπως άλλαξαν εκείνες οι χώρες, ας άλλαζαν όνομα και οι Σκοπιανοί.

Ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του, ενώ το «Severna Makedonija» θα ισχύει μόνο για τις διμερείς σχέσεις που έχουμε με τα Σκόπια, ενώ για τις σχέσεις των Σκοπίων με όλες τις υπόλοιπες χώρες θα ισχύει το «North Macedonia».

Σε όλο τον κόσμο θα αποκαλούν τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες» και εμείς μόνον θα τους λέμε «πολίτες της Severna Makedonja». Είναι αυτό erga omnes; Είναι το ίδιο όνομα για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων; Αν υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία, το Severna Makedonija και πολύ περισσότερο το North Macedonia θα γίνει πολύ σύντομα σκέτο «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» οι πολίτες της, και μάλιστα με δική μας υπογραφή.

Η εκχώρηση δήθεν «μακεδονικής γλώσσας» και δήθεν «μακεδονικής εθνότητας» δεν είναι αποδεκτές διότι συνιστούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας. Είναι αδιανόητο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ως επιτυχία της ότι όλος ο κόσμος θα αποκαλεί στο εξής «Μακεδόνες» τους γείτονές μας, με την έγκριση της χώρας μας.
Η λύση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων επειδή είναι μια επιζήμια για την πατρίδα λύση. Τώρα, όμως, όλοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης βρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τους και πρέπει να αποδείξουν ότι η πατρίδα είναι υπεράνω της πρόσκαιρης εξουσίας που ακόμη απολαμβάνουν.

*Δικηγόρος – Οικονομολόγος, μέλος Μητρώου Στελεχών Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα