Η νίκη του εκβιασμού!

Νέα 48ωρη και πιο «χαλαρή» άδεια στον αμετανόητο Κουφοντίνα μετά την απεργία πείνας και τις επιθέσεις από τον ΡουβίκωναH πολυήμερη απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και οι καταδρομικές ενέργειες αντιεξουσιαστών με αιχμή τον Ρουβίκωνα άσκησαν την απαραίτητη πίεση στις δικαστικές Αρχές, ώστε να ανάψουν το πράσινο φως για τη νέα -τρίτη κατά σειρά- διήμερη άδεια στον «φαρμακοχέρη» της 17Ν. 

Η νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και την οργή της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία κάνει λόγο για «επαίσχυντη αδικία».
Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από τη στιγμή που ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια αρχιεκτελεστής της 17Ν πήρε εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας -αφού σταμάτησε την απεργία πείνας «δικαιωμένος» για τον αγώνα που έδωσε- και χθες το πρωί βγήκε από τις Φυλακές Κορυδαλλού μετά την έγκριση της τρίτης 48ωρης άδειας που είχε αιτηθεί. Εξω από τις πύλες τον περίμεναν η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος τους Εκτορας Κουφοντίνας και μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

Αίσθηση προκαλεί το ότι οι περιοριστικοί όροι για τον «Λουκά» της 17Ν είναι πιο… χαλαροί! Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποχρεούται να δίνει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης κάθε μέρα μεταξύ 10.00 και 14.00. Στις προηγούμενες δύο 48ωρες άδειες έπρεπε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές την ημέρα.
Στο διάστημα που ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας τα μέλη του Ρουβίκωνα -μεταξύ άλλων- επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έκαναν «παρέμβαση» στον ιερό λόφο της Ακρόπολης, απλώνοντας πανό υπέρ του αγώνα του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας για την τρίτη 48ωρη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις Φυλακές Κορυδαλλού. «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτήν την τρίτη άδεια σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο. Είναι μια επαίσχυντη αδικία στις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του» αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική πρεσβεία.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εκβίαση του κράτους από έναν δολοφόνο: «Είναι αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας. Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές».

Αιχμηρή ήταν και η ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, γιου του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη Παύλου Μπακογιάννη. «Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροή; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά, εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια “απεργία πείνας” ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμιά κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό» έγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρόσθεσε: «Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα