«Κόκκινο» του ΕΟΦ σε συμπλήρωμα διατροφής για «θεραπεία» του διαβήτη

Την προσοχή των καταναλωτών που έχουν την επικίνδυνη συνήθεια να αγοράζουν φάρμακα από το διαδίκτυο εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για το συμπλήρωμα διατροφής Diabexin που πωλείται σαν φάρμακο για τον διαβήτη! Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ, το προϊόν Diabexin της εταιρίας Botanica, που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση, δεν διαθέτει τη σχετική έγκριση. Ο ΕΟΦ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και κυρίως την ασφάλειά του.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΦ βγάζει ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη εταιρία.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο είχε προειδοποιήσει για όλα τα προϊόντα της όπως τα: Alergoxin, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Cardioxin, Colon Cleaner, Diabexin, Fat Burner, Gastroxin, Hepa Cleaner, Heparexin, Immunixin, Manmax, Multitonic, SlimX5, Triactal, Uroxin, Varixin, Womanixin και Youth Booster. Ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η υπενθύμιση για το Diabexin, λόγω της έντονης προώθησής του μέσω του διαδικτύου.

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού τονίζουν για όλα αυτά τα προϊόντα ότι δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Επίσης, ο ΕΟΦ θυμίζει για άλλη μία φορά ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα