Ετοιμάζουν δύο αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες

«Διαταγή» Κομισιόν για εξίσωση με τις εμπορικές ως το 2020. Παραμύθια Τσίπρα για «το τέλος της λιτότητας»Δύο νέους γύρους αναπροσαρμογών στις αντικειμενικές αξίες προαναγγέλλει η έκθεση «συμμόρφωσης» που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τέταρτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και θα παρουσιαστεί στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στο κεφάλαιο όπου αξιολογείται η συμμόρφωση της Ελλάδας στα φορολογικά προαπαιτούμενα προκύπτει ξεκάθαρα ότι η πρόσφατη αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες δεν ικανοποίησε το προαπαιτούμενο της ευθυγράμμισής τους με τις εμπορικές και προαναγγέλλονται δύο νέες αυξήσεις των τιμών ζώνης, το 2019 και το 2020.

Οπως αναφέρει η έκθεση, οι ελληνικές Αρχές έχουν δεσμευτεί για ακόμα μία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών εντός του 2019 και για πλήρη εξίσωση με τις εμπορικές τιμές εντός του 2020.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην έκθεση συμμόρφωσης, οι ελληνικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε μια μεγάλη αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες, με στόχο τη σταδιακή εξίσωσή τους με τις τιμές της αγοράς. Ομως, οι ελληνικές Αρχές έχουν δεσμευτεί να αναπροσαρμόσουν σταδιακά τις αντικειμενικές αξίες σε ποσοστό τουλάχιστον 50% της εναπομένουσας διαφοράς με τις εμπορικές αξίες το 2019 και να τις ευθυγραμμίσουν πλήρως το 2020.

Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι, παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στα αναγκαία βήματα που θα επιτρέψουν την αναπροσαρμογή των αξιών. Δηλαδή, έχει δημιουργηθεί μονάδα αποτίμησης ακινήτων στο υπουργείο Οικονομικών και αναπτύσσεται ηλεκτρονικό σύστημα, που θα στηρίξει τις μελλοντικές εργασίες στην αποτίμηση της αξίας των ακινήτων.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι, μετά τις πολυετείς θυσίες των Ελλήνων, τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται και πως οι ανακοινώσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκονται προ των πυλών. «Περιμένουμε αύριο (σ.σ.: σήμερα) και μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, με αποδέκτες κυρίως τους δανειστές, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέα Δρακόπουλο. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς μιας πολυετούς δύσκολης προσπάθειας θυσιών από την πλευρά του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Τσίπρας,

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα