Πού θα βρείε τα λεφτά, κ. Μπενίση; Τι κρύβουν για τις αυξήσεις στο νερό

Δεν θα υπάρξουν, λέει, αυξήσεις, χωρίς να εξηγήσει ποιος θα πληρώσει το κόστος στο Δημόσιο για τη χρήση των υδάτωνΔεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρίας, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της «δημοκρατίας», χωρίς να εξηγεί ποιος θα πληρώσει το νέο ετήσιο «χαράτσι» στο Δημόσιο. Με βάση κοινοτική οδηγία, η ΕΥΔΑΠ καλείται να καταβάλλει ετήσιο τέλος στο Ελληνικό Δημόσιο (συγκεκριμένα στην ΕΥΔΑΠ Παγίων, μια εταιρία που ελέγχει το Δημόσιο) για το ακατέργαστο νερό που χρησιμοποιεί και η διοίκηση ήταν έτοιμη να φέρει προς υπογραφή σχετική σύμβαση, η οποία προέβλεπε ότι θα πλήρωνε 44.000.000 ευρώ, όταν τα ετήσια κέρδη για το 2017 ήταν 43.000.000 ευρώ! 

Μετά την αποκάλυψη του θέματος από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. Μαν. Αγγελάκη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γ. Μπενίσης «τα μάζεψε» και προ ημερών ενημέρωσε τους μετόχους ότι διαπραγματεύεται με το Δημόσιο την υπογραφή σύμβασης με πολύ χαμηλότερο τίμημα, που πάντως θα κινείται κοντά στα 20.000.000 ευρώ (δηλαδή θα αντιστοιχεί στα μισά κέρδη του 2017). Σίγουρα δεν θα χαρεί ο μεγαλομέτοχος της ΕΥΔΑΠ (με 10%) John Paulson και τα άλλα ισχυρά επενδυτικά σχήματα που κατέχουν μετοχές.

Χθες ο κ. Μπενίσης έσπευσε να δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ουδεμία αύξηση της τιμής του νερού σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ… Αντιθέτως, μελετά το ενδεχόμενο μείωσής του». Από που θα βρεί άραγε τους πόρους; Εκτός κι αν ο κ. Μπενίτσης πουλά «παραμύθια» παίζοντας πολιτικά παιχνίδια.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ήταν κατηγορηματικός ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα περάσει στον καταναλωτή» το κόστος αυτό, που το υπολογίζει κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με όσα διαδίδει συγκεκριμένο συνδικαλιστικό στέλεχος της εταιρίας.

Το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» ανέφερε, πάντως, ότι το τίμημα, ακόμη και αν είναι χαμηλότερο των 44.000.000 ευρώ, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση που επιχείρησε να περάσει από το Δ.Σ. με τη διαδικασία του επείγοντος ο κ. Μπενίσης, δεν θα είναι αμελητέο.

Η «δημοκρατία» επιμένει στο ρεπορτάζ και εύχεται η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της μετά τις αποκαλύψεις και να κατεβάσει τα τιμολόγια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα