Κρήτη: Επιασαν δύο ιερόσυλους που ρήμαξαν 36 (!) εκκλησίες

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 36 (!) φορές είχαν εισβάλει σε ναούς της Κρήτης οι δύο Ελληνες που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς στο Οροπέδιο Λασιθίου, όταν επιχείρησαν να λεηλατήσουν ακόμα μία εκκλησία. Οι ιερόσυλοι έκλεβαν από μετρητά, τάματα πιστών και εκκλησιαστικά είδη μέχρι και δοχεία με… ελαιόλαδο.

Την αποτελεσματική έρευνα για των εντοπισμό των δύο δραστών, ηλικίας 33 και 36 χρονών, διενήργησαν οι αστυνομικοί της Αγίου Νικολάου, αλλά χρειάστηκε και η συνδρομή της Ασφάλειας Ιεράπετρας, των τμημάτων Σητείας και Μινώα Πεδιάδος και των σταθμών Οροπεδίου Λασιθίου και Μακρύ Γιαλού για να ομαδοποιήσουν τις συνολικά 36 διαρρήξεις με λεία συνολικής αξίας άνω των 12.000 ευρώ που είχαν διαπράξει από τον περασμένο Σεπτέμβριο! Οι ιερόσυλοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν προσπάθησαν να εισβάλουν σε ακόμη μία εκκλησία της περιοχής.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν, και κατασχέθηκαν. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι αυτοί είχαν ρημάξει 32 εκκλησίες και παρεκκλήσια στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, προκαλώντας και σημαντικές ζημιές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα