Προσφυγή στο ΣτΕ έκανε σεξιστής εκπαιδευτικός, που ζητά να επιστρέψει

Στο ΣτΕ προσέφυγε εκπαιδευτικός (μαθηματικός), ο οποίος υπηρετούσε σε λύκειο του Αιγαίου, και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία λόγω της παραπομπής του……τόσο στο πειθαρχικό συμβούλιο όσο και στα ποινικά δικαστήρια, καθώς μέσα στην τάξη άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα, έκανε σεξιστικά σχόλια σε μαθήτριες και φερόταν άσχημα σε αλλοδαπούς μαθητές!

Μετά τις καταγγελίες, διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, στην οποία καταγράφονται ανήκουστα και σοκαριστικά περιστατικά μεταξύ του καθηγητή και των μαθητών…

Ο εκπαιδευτικός προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ως μη νόμιμη η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία. Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς «η ποινή» είναι δυσανάλογη με όσα του αποδίδονται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα